La Sala de Vacances del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la petició de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) de suspendre la pròrroga del tancament de les discoteques de Catalunya, ha explicat la patronal del lleure nocturn en un comunicat aquest dijous.

Fecasarm va presentar un recurs contenciós a la resolució de la Generalitat que va acordar prorrogar 15 dies més el tancament de totes les discoteques, i va al·legar que la mesura era desproporcionada i indiscriminada. La patronal nega que aquests locals siguin espais d'aglomeració, tenint en compte que l'aforament és limitat al 50% per la pandèmia, i lamenta que aquesta mesura afecta uns 40.000 llocs de treball.

Tot i així, el tribunal descarta adoptar una mesura cautelaríssima davant de la petició de Fecasarm i considera que no procedeix una mesura urgent, "sobretot si es té en compte també als efectes de morts i contaminació latent en l'actualitat". Fecasarm ha replicat en el comunicat que considera que "la suspensió és molt urgent ja que està en joc la viabilitat econòmica del 80% de discoteques de Catalunya".

Així doncs, les discoteques encara hauran d'esperar, com a mínim, fins el 23 d'agost per reobrir les seves portes. En concret, el Govern va decretar el passat 24 de juliol el tancament de l'oci nocturn a tota Catalunya per un període de quinze dies amb la finalitat de combatre la pandèmia, un termini que s'acabava diumenge passat, però que es va prorrogar una quinzena més.

A Catalunya hi ha al voltant de 3.000 locals destinats a l'oci nocturn que donen feina al voltant de 37.000 persones. Per aquest motiu, des de la federació de l'oci nocturn Fecasarm havien demanat una taula de diàleg amb la Generalitat per pactar la reobertura dels seus negocis. A més, també havien reclamat que els deixessin obrir amb garanties, així com amb les mesures higièniques i de seguretat pertinents entre les que s'inclouen la limitació de l'aforament al 50% en els locals interiors i el 75% els que estan el aire lliure; substituir les pistes de ball per una zona amb taules i cadires; així com prendre la temperatura a l'entrada i fer un registre dels clients.

"No s'ha produït cap rebrot en discoteques de Catalunya"

El secretari general i portaveu jurídic, Fernando Martínez, criticava fa uns dies la resolució de la Generalitat per ser "inconstitucional" i "no seguir els tràmits preceptius com la del 17 de juliol passat per a l'àrea metropolitana de Barcelona, que va requerir la ratificació judicial".

"La norma no deixa de ser confusa i arbitrària ja que afecta províncies com Tarragona que va ser la primera en obrir les seves sales de festes i discoteques mantenint baixes taxes d'afectats per la Covid-19, i no fa esment a cap municipi d'aquesta província". L'advocat defensava que "no s'ha produït cap rebrot a Catalunya en discoteques, bars musicals o sales de festes".