Aquest matí de dissabte està sent molt complicat a l'AP-7, amb més de 30 quilòmetres acumulats de cua per tres accidents a Castellet i la Gornal, la Granada del Penedès i Maçanet de la Selva. L'accident de Castellet ha estat finalment mortal amb un mort i un ferit greu en una topada entre una furgoneta i un camió. L'avís de l'accident s'ha rebut a les 08.32 hores al quilòmetre 205,7 de l'AP-7, en sentit nord.

 

Concretament, en l'accident de Castellet i la Gornal s'ha produït un encalç entre una furgoneta i un camió. Com a resultat de l'impacte, ha mort la passatgera que ocupava la plaça davantera de la furgoneta. El conductor ha resultat ferit menys greu i un passatger dels seients posteriors es troba en estat greu. Ambdós han estat traslladats a l'Hospital de Bellvitge. I el conductor del camió no ha patit cap dany.

Arran de l'accident de Castellet, s'han activat cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat, quatre ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).  Aquesta és la víctima número 74 en accidents de trànsit a la xarxa viària catalana en el que portem d'any.

Pel que fa a l'afectació viària, s'ha tallat l'AP-7 en aquest punt en sentit nord i s'han acumulat fins a 7 quilòmetres de retencions direcció Barcelona i uns 5 quilòmetres d'aturades cap a Tarragona.

Accidents a Maçanet i La Granada

Les cues per l'accident a Maçanet de la Selva han superat els 14 quilòmetres en sentit Girona i l'SCT ha recomanat com a alternativa la C-32 des de la Roca del Vallès (per la C-60). L'accident de la Granada del Penedès ha provocat una congestió màxima d'uns 8,5 quilòmetres en sentit Tarragona.

L'AP-7 queda oberta al trànsit

El Servei Català de Trànsit comunica que l'autopista AP-7, al seu pas per Castellet i la Gornal (Barcelona), ja ha reobert al trànsit després d'estar diverses hores tancada a causa de l'accident que ha deixat una víctima mortal i un ferit greu.

Passada la una de la tarda, s'havia habilitat un carril de pas cap al nord, però encara es treballa en la retirada dels vehicles implicats al sinistre, fet que ocasiona uns vuit quilòmetres de retenció.

A Maçanet, un altre accident ha provocat cues que a aquesta hora van des del quilòmetre 90 al 110 i on es procedeix a la retirada del vehicle implicat en l'accident.

Aquest matí de dissabte, segons ha informat Trànsit, també hi ha retencions a la carretera C-32, a Mataró (Barcelona) en direcció a Girona, a la C-60, a Argentona (Barcelona), en direcció a Mataró, a la N-II, a Tordera (Girona) i a la GI-600, també a Tordera.

Finalment, un altre accident, ocorregut aquest migdia, manté tancada la carretera T-710, a Falset (Tarragona), en direcció a Móra d'Ebre.

La Moncloa anuncia que ampliarà un tram de l'AP-7

El govern espanyol ha anunciat que ampliarà el tram de l'AP-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i Amposta amb un tercer carril. El secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Xavier Flores, ha afirmat que les obres acabaran aquest any. En un acte de la Cambra de Comerç de Tarragona, Flores ha indicat que el tercer carril millorarà la fiabilitat de la via i la seva funcionalitat, davant l'increment de vehicles que hi circulen a causa de l'eliminació dels peatges. També ha explicat que es reforçarà la connectivitat entre l'A-7 i l'AP-7 per adaptar els accessos entre aquestes dues vies d'alta capacitat.

"El què ha de passar aquest any és la licitació d'aquest projecte constructiu del tercer carril, a partir d'aquí el redactarem, licitarem obres i s'executaran, però anirem partit a partit", ha subratllat el secretari general d'Infraestructures.

Flores també ha apuntat que s'ampliarà el tram entre Vila-seca i l'Hospitalet de l'Infant, però ha remarcat que no és tan prioritari com el de l'Hospitalet a Amposta. "És prioritari poder dotar d'un tercer carril que ens doti d'una fiabilitat, que si hi ha un accident ens permeti millorar el trànsit, si un camió avança a un altre puguem superar-lo per l'altre costat, per tant, és una millora en la funcionalitat d'aquesta via", ha comentat.