Dispositiu especial del transport públic de Barcelona coincidint amb la manifestació contra el terrorisme d'aquest dissabte. Renfe, Metro i Tram de Barcelona alteraran els seus serveis per a facilitar els desplaçaments cap a la concentració antiterrorista i en record de les víctimes de l'atemptat del passat dijous, que començarà a les sis de la tarda als Jardinets de Gràcia i acabarà a plaça Catalunya.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha explicat aquest dijous en un comunicat que augmentarà un 40% el nombre de trens entre les 13h i les 22h per a incrementar la capacitat de les línies L1, L2, L3 L4 i L5 del Metro, totes elles amb una estació propera al lloc de la manifestació.

Per la seva banda, Renfe ha dissenyat un dispositiu especial per als serveis de Rodalies i trens regionals, amb 50 trens addicionals entre les 14h i les 17h i entre les 19h i les 20h, coincidint amb l'inici i el final de la manifestació. La companyia ferroviària preveu que l'arribada dels viatgers a Barcelona a la marxa sigui de forma esglaonada, però la volta serà més concentrada, per la qual cosa el reforç serà llavors de 30 trens especials, que disposaran d'unes 30.000 places cada hora.

Tram també reforçarà el seu servei, substituint tres tramvies simples per tres dobles entre les 16h i les 21h hores, mesura que es prendran en les línies T4 del Trambesòs i la T3 en el Trambaix, doblegant la seva capacitat: passen de 220 a 440 persones per tramvia.

D'altra banda, el servei d'autobusos de TMB també es veurà alterat. Una trentena de línies d'autobús que circulen pel centre de la ciutat —inclòs el Bus Turístic— quedaran afectades per la manifestació entre les 16h i les 21h aproximadament. Es limitaran o desviarà el recorregut especialment en les línies següent: H8, H10, H12, H16, V13, V15, V17, 6, 7, 19, 20, 22, 24, 33, 34, 41, 42, 47, 50, 54, 55, 59, 62, 66, 67 i 68.

Recomanacions importants

A causa de l'elevada concentració de persones prevista en la manifestació, TMB recomana evitar baixar en les estacions Diagonal, Passeig de Gràcia i Catalunya a partir de les 17 hores, i usar com a alternatives les de Verdaguer, Girona, Universitat i Urquinaona.

TMB mobilitzarà a més de 100 efectius en aquestes estacions per ordenar els fluxos de passatge i adoptar accions de regulació sense so necessàries per evitar situacions de risc en vestíbuls i andanes, tant a l'inici com al final de la manifestació. Ha recordat que s'estan realitzant treballs de millora limiten el servei de la L1 i la L3: la L1 no funciona entre Torras i Bages i Fondo —fins al 31 d'agost—, i la L3 no té servei entre Lesseps i Vall d'Hebron, estació en la qual sí està operativa la L5.