Els autobusos escolars centren la campanya especial de vigilància a les carreteres que des d'aquest dilluns fins divendres, emprèn la DGT per verificar que aquests vehicles compleixin la normativa, des de l'ús del cinturó fins la velocitat als temps de conducció i descans dels conductors.

Segons informa la Direcció General de Trànsit, els agents de la Guàrdia Civil intensificaran les inspeccions sobre aquests vehicles, amb l'objectiu de comprovar que compleixen els requisits tècnics i els elements de seguretat. Els controls es faran especialment sobre l'ús del cinturó de seguretat, la velocitat, l'alcohol i altres drogues, els temps de conducció i descans, així com la documentació del vehicle i del conductor.

La velocitat inadequada i les distraccions són les principals causes dels accidents en els quals hi ha implicats aquest tipus de vehicles, pel que es controlarà especialment que se circula a la velocitat permesa i que no es fa ús del telèfon mòbil o altres aparells que suposin distracció.

transporti escolar bus l'ACN

Els agents intensificaran del 3 al 7 de febrer les inspeccions / ACN

Educant al bus escolar

Especial atenció també a l'ús del cinturó. Actualment més del 60% dels autobusos escolars ja el tenen incorporat, ja que des de 2007 es denega la matriculació a qualsevol autobús que no porti instal·lats aquests sistemes que redueixen en un 90% les lesions en cas de xoc frontal o gir.

A més, la DGT aconsella als pares o tutors de menors que viatgen en transport escolar que els recordin els seus fills:

  • No parar-se mai darrere de l'autobús
  • Esperar el senyal del conductor i creuar sempre almenys tres metres per davant
  • Dins de l'autobús, mantenir-se assegut i amb el cinturó posat, si aquest el porta instal·lat
  • No córrer en arribar a l'autobús, ni en no sortir
  • Obeir el conductor i el monitor

A més els pares han de comprovar la seguretat dels autocars en els quals es desplacen els seus fills, sol·licitar al centre la contractació d'autocars amb cinturons i comprovar que un monitor acompanya els nens durant el trajecte.