El Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat d'extremar la "precaució" a la conducció, sobretot aquest cap de setmana, ja que serà el primer amb mobilitat no restringida a tot Catalunya des de l'inici de la pandèmia del coronavirus.

En un comunicat ha assegurat que, una vegada es publiqui aquest dijous al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), tot el territori català estarà en fase 3 de la desescalada i no hi haurà restriccions en els desplaçaments viaris per Catalunya.

Trànsit preveu que aquesta nova situació tingui impacte sobretot en la mobilitat de lleure, que és la que tenia més restriccions, i es podrà anar a segones residències i les destinacions turístiques de Catalunya sense limitació de mobilitat.

L'organisme ha previst que aquest cap de setmana es registri un augment del trànsit important, tenint en compte que el cap de setmana passat el nombre de desplaçaments de l'àrea metropolitana de Barcelona va ser encara un 30% inferior a un de normal.

Crida a la prudència

Trànsit ha fet una crida a la prudència, ja que les carreteres poden tornar a registrar elevades densitats de trànsit, a les quals els conductors s'han desacostumat en els últims mesos de confinament.

Els Mossos d'Esquadra desplegaran aquest cap de setmana 749 efectius i faran 476 controls per desenvolupar tasques de vigilància i augmentar la seguretat viària dels usuaris, i, en previsió de l'augment de mobilitat, habilitaran diverses mesures especials de circulació.