L'operació tornada de les vacances d'estiu quedarà alterada pel gran nombre de vols i trens que s'han cancel·lat per les vagues d'aquest cap de setmana. D'una banda, el personal de terra d'Iberia ha començat dues jornades d'aturades a l'aeroport del Prat que han obligat l'aerolínia a anul·lar 92 vols. Les cancel·lacions s'han repartit en 54 vols el divendres 30 d'agost, i 38 el diumenge 1 de setembre.

Iberia ha assegurat que ha informat els passatgers afectats —uns 14.000 usuaris— i que els ha ofert la reubicació en un altre vol adaptat a les seves necessitats o el repagament del vol. El handling d'Iberia, que s'encarrega de la gestió dels equipatges de fins a 27 companyies al Prat, protesta per la falta d'estabilitat de la plantilla, l'excés de càrregues de feina, les hores extraordinàries i la reorganització de torns per conciliar la vida familiar i laboral.

Pel que fa a les dues últimes jornades d'aturades parcials —divendres i diumenge— que la CGT ha dut a terme a Renfe aquest estiu, ha forçat la companyia ferroviària a cancel·lar fins a 360 trens. Aquesta vaga implica dues aturades diàries, de quatre hores cada una, que tenen lloc entre les 12 i les 16 hores, i entre les 20 i les 24 hores. En aquest cas, els treballadors demanen un augment de plantilla.

A més, aquest diumenge s'hi afegeix el primer dels deu dies de la vaga dels tripulants de cabina de Ryanair. Tot i això, la companyia només ha cancel·lat sis vols per minimitzar-ne els efectes. Els treballadors protesten pels tancaments de les bases de Girona, Gran Canària, Tenerife i Lanzarote.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat