Una de les destinacions destacades de la Costa Brava, el municipi de Tossa de Mar, prendrà aquest estiu la temperatura als seus visitants en controls instal·lats en els accessos al municipi per impedir un rebrot de Covid-19.

L'alcaldessa, Imma Colom (ERC), ha presentat aquest dilluns la mesura, que es complementa amb altres com la posada en marxa d'una aplicació que informa sobre els aforaments a les platges i altres llocs d'interès. Colom ha explicat que la presa de temperatura es durà a terme als tres aparcaments de benvinguda situats a les entrades naturals a una localitat aïllada geogràficament i que compta amb tan sols aquests accessos per carretera.

Allà, una persona responsable li preguntarà als ocupants dels vehicles si accepten que se'ls prengui la temperatura i, en el cas que estiguin d'acord, se'ls apuntarà a cada un a la cara amb un termòmetre digital que actua a una distància d'entre un metre i metre i mig.

Tossa de Mar Flickr   Edgardo Olivera

Imatge de la platja de Tossa abans de la pandèmia | Flickr

L'alcaldessa ha destacat que la mesura és voluntària i que es tracta de "conscienciar i responsabilitzar" els visitants i turistes perquè se sumin a la "solidaritat" posada de manifest pels veïns durant la pandèmia, que ha permès que el municipi ofereixi "molt bons resultats pel que fa a la crisi sanitària", ha assegurat.

"La gent ha de tenir clar que no és un problema individual, sinó comunitari", ha indicat Imma Colom, qui ha reiterat que ningú es veurà forçat a que li prenguin la temperatura. Segons ha detallat l'alcaldessa, es preguntarà als turistes si tenen inconvenient i es comptarà "sempre amb el seu consentiment previ". Si el termòmetre supera els 37 graus, un sanitari es posarà en contacte amb aquestes persones i els aconsellarà si hi estan d'acord sobre els protocols a seguir.

L'ajuntament ha volgut que la mesura respecti els "drets personals i les llibertats individuals", segons la seva alcaldessa, qui ha puntualitzat que, a més, "tampoc se sap on arriba la legislació sobre el tema". Colom ha assegurat durant la presentació de la iniciativa que esperen aquest estiu "molta més gent de la que es pensava" inicialment, cosa satisfactòria per a l'economia, però que exigeix prudència per evitar un brot.