Corrides de toros sense sang ni mort, amb entrada prohibida als menors d’edat, sense venda d’alcohol ni participació de cavalls i amb controls antidòping tant per a toreros com per a toros. Així seran els toros ‘a la balear’ segons la proposició de llei de regulació de corrides de toros presentada avui pels grups parlamentaris de Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB), Podemos, MÉS per Mallorca y MÉS per Menorca.

La intenció dels grups que presenten la proposta, que tenen majoria suficient per tirar-la endavant, és que s’aprovi abans de l’estiu i poder-la aplicar immediatament.

Toros de proximitat

Amb la nova llei tampoc no hi haurà banderilles ni es podrà ferir a les bèsties. A més, es preveu que cada corrida duri un màxim de deu minuts i un cop finalitzada, es retorni l’animal a la ramaderia que l’ha subministrat, que a més haurà de ser geogràficament propera a l’arxipèlag, amb la finalitat d’evitar llargs desplaçaments als toros.

La iniciativa també prohibeix els circs amb animals salvatges i l’ús d’animals en festes i espectacles que tinguin per objecte “la mort, tortura, maltractament, dany, burles, sotmetiment o tractament antinaturals”.

Els grups d’esquerres han formulat la proposta de tal manera que respecten la sentència del TC que impedeix la prohibició de les corrides de toros en tant que bé cultural immaterial, una maniobra pensada per reinstaurar els toros a Catalunya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
toros 3   efe
Tauromàquia Cinc anys sense toros a Catalunya Marc Bleda
Ull de l'agulla Revés de França a les corrides de toros El Nacional