Nou ensurt al centre de Barcelona. Aquesta matinada els Bombers de Barcelona han hagut de treballar per retirar del mig del carrer, a Comte Borrell, a la superilla de Sant Antoni, a tocar del mercat i del carrer de Parlament. Que hagi caigut de matinada ha evitat una desgràcia com la de fa pocs dies, en la qual, també per la caiguda d’un arbre, va morir una noia de 20 anys a la placeta d’Emili Vendrell, al Raval de Barcelona. 

Segons ha confirmat l’Ajuntament de Barcelona, els fets no han provocat ferits i a les set, quan els Bombers han rebut l’avís, han desplegat a la zona diverses dotacions per tal de poder-lo talar i apartar del mig del carrer. Segons explica la televisió pública de la ciutat, Betevé, els Bombers també han hagut de treballar per retirar un altre arbre, també al mateix carrer, a Comte Borrell, que estava en mal estat i que hagués pogut caure.

Tot i que ahir va ploure durant la nit, els tècnics municipals a hores d’ara encara no associen l’aigua amb aquesta caiguda. Des del Departament d’Arbrat de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Barcelona s’ha iniciat una investigació per tal de poder aclarir què ha fet que aquest arbre hagi cedit la matinada d’aquest dimecres, 30 d’agost al mig del carrer.

El mal estat de l’arbre sembla, ara per ara, una possibilitat, si bé s’haurà de confirmar. Alhora, el mateix departament municipal també mirarà què ha passat amb el segon arbre que els Bombers han retirat de manera preventiva, també amb risc de caiguda. 

Dos morts per caigudes d’arbres a Barcelona

A inici d’agost una noia de 20 anys va morir després de ser enxampada sota una palmera que havia caigut al carrer de Joaquim Costa, al cor del Raval. La noia, que era habitual de la zona, va ser sorpresa per la caiguda de la palmera. Aquests arbres havien estat revisats i fins i tot alguns tècnics municipals n’havien alertat dels perills. El consistori va ordenar revisar tots els arbres per evitar nous ensurts. 

L’any 2020 l’Ajuntament de Barcelona va haver de pagar una indemnització de més de 100.000 euros a la família d’un home que també va morir esclafat per una palmera que es va desplomar al parc de la Ciutadella, al centre de Barcelona.