La Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia ha publicat l'enquesta anual sobre coneixement científic bàsic, on destaquen diverses dades curioses. Segons l'informe sobre Percepció Social de la Ciència i la Tecnologia, l'11,7% dels espanyols assegura que el Sol gira al voltant de la Terra. Així i tot, l'estudi publicat l'any 2006 assegurava que aquesta resposta es va produir en gairebé un 40% dels casos.  

L'enquesta també aborda altres preguntes com la suposada convivència entre éssers humans i dinosaures. Fins a un 23,7% dels enquestats asseguren que aquesta convivència es va produir. 

També hi ha la forta percepció, d'un 21,7%, que els continents no s'han mogut mai. Aquesta resposta empitjora, ja que en l’anterior enquesta quasi el 90% responien de manera correcta dient que els continents estan en constant moviment.

via GIPHY

La pregunta menys encertada té a veure amb la utilització dels antibiòtics: fins a un 46,7% creu que aquests fàrmacs curen infeccions causades tant per virus com per bacteris.

Navarra, País Basc, País Valencià i Cantàbria obtenen bons resultats, mentre que Catalunya s'emporta la pitjor percepció científica. 

També destaca la percepció majoritària que l’homeopatia i l’acupuntura funcionen.

Sobre la percepció que existeixen números o elements que donen sort, fins a un 11% ho creu fermament.