La sequera segueix castigant Catalunya i des de la Generalitat es treballa per apaivagar els seus efectes. La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha remarcat que les mesures que es posin en marxa en aquest moment no poden quedar-se a mitges tan bon punt torni a ploure. "Ens hem de preparar com si no plogués mai més", ha subratllat Jordà, qui ha recordat que l'avenç de la crisi climàtica agreujarà aquestes situacions. 

Tanmateix, per ara no es contemplen talls d'aigua en la situació actual. En una entrevista a RTVE, Jordà ha explicat: "No tinc una bola de vidre, però hauria de no ploure durant dos anys, possiblement així sí que s'hauran de fer alguns talls d'aigua". Malgrat tot, la consellera ha preferit enfocar-se en el moment actual on "tota gota compta". 

Accions contra la sequera

Entre les accions a curt i llarg termini per a aquesta situació de crisi hídrica es troben mesures com la regeneració de l'aigua del Besòs. Davant de la qual Jordà ha estat preguntada sobre si creia que hi hauria reticències. "El Besòs ja no és el que era, és aigua depurada que hem de potabilitzar amb totes les garanties sanitàries", ha remarcat. Aquesta actuació permetrà "incrementar l’autosuficiència hídrica de la regió de Barcelona". A més, actualment, la dessalinitzadora del Llobregat treballa a màxim rendiment des de finals de l'estiu passat i es mantindrà a aquest ritme per pal·liar les conseqüències de la sequera a Catalunya.

També aposta pel canvi d'hàbits en el consum d'aigua: "Hem de canviar molts hàbits, molts, i això vol dir moltes coses: consumir, produir diferent i habituar-nos d'una altra manera". Pel que fa a les limitacions de les piscines i les crítiques sobre si aquestes són laxes, la consellera ha recordat: "Les piscines són refugis climàtics". 

Pacte per la sequera

"Hi havia acord a la taula per part de tothom i hi va haver un moment d'enrocament. El PSC es va enrocar i no hi va haver acord", ha lamentat Jordà respecte al pacte contra la sequera. El punt que va aturar l'acord feia referència a les sancions dels municipis ha explicat la consellera, qui ha reivindicat la voluntat d'acord del Govern. A més ha retret que Alícia Romero, portaveu socialista al Parlament de Catalunya, mentís en afirmar que l'executiu català no actuava davant aquesta crisi. "El pitjor és la imatge que, davant d'una situació, la classe política una vegada més torna a donar davant de la ciutadania", ha lamentat.

Cas Laura Borràs

Jordà ha destacat que ERC està "extremadament disposada" que Junts ocupi la presidència del Parlament si a l'actual presidenta suspesa, Laura Borràs, se li acaba retirant l'escó. La consellera ha insistit a considerar que Borràs hauria de fer "un pas al costat" per preservar el prestigi de la cambra catalana després de ser condemnada per fraccionament de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).