Estiu avançat a Catalunya. Una onada de calor canicular s'ha establert des d'aquest diumenge a Catalunya i ha fet que, en ple mes de juny, una calor semblant a la de ple estiu s'estigui deixant sentir a tot el territori. Les altes temperatures, que en alguns punts han superat els 35 graus, s'han deixat sentir especialment a les comarques de Ponent i també al nord est del país.

Està previst que la calor continuï durant tota la setmana, i especialment aquest dimarts i dimecres, on el servei meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha marcat perill moderat i alt de calor, en algunes comarques. 

Davant d'aquesta onada de calor, en la que els termòmetres s'han avançat a les canícules del juliol i l'agost, Protecció Civil ha demanat extremar les precaucions. Es recomana evitar les activitats intenses a l'aire lliure durant les hores de més calor i beure molta aigua. A més, també s'ha alertat de no deixar els nens sols a dins del cotxe amb les finestres tancades.

Altes temperatures

Ja aquest dilluns s'han registrat temperatures molt altes a tot Catalunya, però especialment a les comarques de Ponent, on, per exemple, s'han superaven els 35 graus en punts com Aitona o Alcarràs (Segrià). També s'han fet sentir aquestes temperatures estivals a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona on s'ha registrat una màxima de 35,3 graus a Roquetes (Baix Ebre). 

Aquesta calor extrema no és una excepció a d'altres indrets del país com la Conca de Tremp, on a la capital de Pallars Jussà ja s'ha arribat als 34,7 graus a les dues de la tarda. Però també s'ha arribat als 34 graus a punts com Montesquiu (Osona), Sant Salvador de Guardiola (Bages), al Pantà de Riba-Roja, al Masroig, o als 35,3 de Vinebre.

També a Tortosa s'ha arribat als 34,8 graus, a Benissanet (Ribera d'Ebre) als 34,5, al Mas de Barbens (Montsià) als 32,9 i a la Terra Alta s'han fregat els 30 graus amb la màxima de 31,7 a Horta de Sant Joan. Al Camp de Tarragona també s'han superat els 30 graus en la majoria de municipis, sobretot de l'interior, amb puntes de 32,9 graus al pantà de Siurana (Priorat), o de 32,5 a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà). 

A la costa les temperatures han estat més suaus, però la color també s'ha deixat sentir amb força.