La Plataforma Integral del Taxi ha presentat aquest dijous les primeres querelles a l'Audiència Nacional contra Uber i Cabify, a més d'empreses vinculades i alguns dels seus directius per diversos delictes penals, com manipulació per alterar el preu de les coses mitjançant engany administració deslleial, contra l'Hisenda pública i contra el dret dels treballadors en dues modalitats, blanqueig de capitals i estafa.

El portaveu d'Élite Taxi, Alberto 'Tito' Álvarez, i l'advocat de l'associació Elpidio Silva, van anunciar el mes passat que s'interposarien fins a 2.000 querelles, de les quals 700 són de taxistes de Barcelona. En declaracions a l'ACN, Silva, ha acusat aquestes plataformes i les empreses vinculades de formar una trama criminal i "d'usurpar l'activitat al taxi", a més de "deformar absolutament el mercat del transport urbà discrecional" amb l'objectiu d'alterar el preu de les llicències VTC.

"Es tracta d'una trama criminal que creiem que s'ha d'investigar a fons i que hem descrit a través de centenars de folis amb el major detall", ha continuat Silva, que ha afegit que tenen "fets palpablement de caràcter criminal". "A veure si es posen a investigar amb la rapidesa i celeritat que s'ha fet contra el poble de Catalunya", ha sentenciat.