Un grup de persones ha bolcat aquesta nit un cotxe de l’empresa Cabify a Tuset amb Travessera de Gràcia. Els malfactors són, presumptament, un col·lectiu de taxistes que cap a dos quarts de cinc de la matinada van bolcar el vehicle amb el conductor dins. Cabify es dedica al lloguer de cotxes amb xofers privats. 

Els fets van ser gravats en vídeo per un vianant, i ja s’han identificat a tres persones, la Guardia Urbana treballa per reconèixer a set sospitosos més. Un segon vehicle, també de Cabify, va resultar danyat en aquest mateix episodi.

Barcelona està vivint uns dies de tensió amb el sector dels taxis, els taxistes reclamen administracions que frenin la creixen competència que suposa la presència de vehicles de lloguer als carrers de la ciutat. Els afectats es queixen de les companyies que operen mitjançant les aplicacions mòbils. Dijous passat el sector va protagonitzar una parada de 12 hores a la ciutat de Barcelona.

L'organització UNAUTO, la més representativa del sector del lloguer de vehicles amb conductor, ha condemnat els actes de violència comesos. Per a l’organització, les forces de seguretat haurien "d'actuar immediatament per acabar amb aquesta insostenible situació que fa mesos que es produeix". 

L'associació recorda que les llicències d'aquests vehicles, també coneguts com a VTC, són "de servei públic" i agreguen que els seus conductors "operen complint escrupolosament la llei de transport terrestre". També fan una crida al sector del taxi perquè condemni aquestes actuacions i col·labori amb les autoritats per identificar els agressors

francesc macià sense taxis maria carbó
Vaga de taxis Barcelona, buida de taxis per la vaga El Nacional
Taxis Sergi Alcàzar2
SECTOR EN PEU DE GUERRA Com es regula el sector del taxi? Sergi Ambudio