Més d'una desena de taxistes de Girona, Salt i Sarrià de Ter han optat per secundar la vaga promoguda pels sindicats de Barcelona aquest dilluns. A més, sis vehicles de taxi han sortit de la ciutat de Girona aquest matí tot fent una marxa lenta cap a Barcelona.

Taxistes Girona ACN

Pel camí s'han ajuntat amb altres taxis de Lloret de Mar i de Mataró. D'aquesta manera, el portaveu de GiTaxi, Joan Antoni Páez, ha afirmat que han decidit solidaritzar-se amb les mobilitzacions convocades a la capital catalana, però que en els propers dies concretaran altres mobilitzacions per Girona. Páez ha detallat que el problema que tenen els taxistes a Barcelona amb plataformes com Uber o Cabify, "no és tan ferotge" a Girona, però temen que "potser en un futur es notarà més".

També des de Sabadell han sortit en marxa lenta cap a la capital catalana.

Els taxistes de Terrassa, Sabadell, Mataró, Tarragona, Terres de l'Ebre, Granollers, Lleida, Sitges i del pirineu també s'han sumat a la vaga indefinida dels de Barcelona, segons ha informat el Sindicat del Taxi de Catalunya (Stac) a través del seu Facebook. Des del sindicat fan una crida a tots els taxistes de Catalunya a solidaritzar-se i donar suport als taxistes de Barcelona.

Stac defensa davant les administracions la necessitat de fixar un temps de precontractació per a les VTC per poder diferenciar clarament aquests vehicles dels taxis. Segons el sindicat, la proposta de Govern "no és suficient ni clara" i conclou que es tracta de la "supervivència" del sector.