Ahir al vespre el mapa d'ocupació dels trams de la manifestació de Tarragona encara era en bona part de color verd, indicant zones d’ocupació baixa. Però avui el centre de la ciutat és ple de visitants. L’ambient és alhora festiu i reivindicatiu: famílies amb estelades, motards, vells amb senyeres prenent el sol als bancs, parelles amb samarretes nacionalistes...

Concentració a la Rambla Nova

La Rambla Nova, des de la Plaça Imperial Tàrraco fins al mar, l'espai on s'ha de celebrar la manifestació, és plena de passejants. Hi ha tarragonins, però també nombrosos visitants de les poblacions properes que aprofiten el bon temps per passejar per la ciutat. A l’amfiteatre romà hi ha molts curiosos amb samarretes amb missatges nacionalistes i els bars i restaurants del centre són plens de gent amb estelades. A l’estació de tren, cada cop que arriba un comboi, un grup de nouvinguts amb banderes reforça el col·lectiu dels manifestants. Una gran estelada els espera en arribar a la ciutat. Fins i tot hi ha alguns nacionalistes que han vingut de Vinaròs i d’altres punts del País Valencià per donar suport al procés. Es respira el convenciment que l’acte d’avui serà un èxit de convocatòria. Però l’ambient és molt relaxat: no hi ha crits ni consignes, tan sols molta i molta gent passejant.

Pel seu compte

Bona part de la gent porta samarretes d’edicions anteriors de la Diada, amb diferents motius nacionalistes, amb altres reivindicacions polítiques o sense cap relació amb l’Onze de Setembre. Molts no saben a quin tram s’afegiran, perquè no han fet cap inscripció. Algunes de les estructures preparades per l’Assemblea, com l’aparcament de la manifestació a l’estadi del Gimnàstic, estan clarament infrautilitzades. La convocatòria de Tarragona sembla marxar pel davant de la seva pròpia organització.