Aquest 2019 s'inicia amb la congelació dels preus del transport públic a Barcelona, de l'aigua, de la llum i de Rodalies Renfe i, alhora, s'abaratirà el preu del gas durant el primer semestre de l'any. Per contra, pujaran els preus dels peatges i augmentaran els preus dels trens regionals de Renfe

TMB i Ferrocarrils de la Generalitat

Aquest 2019 es congelen les tarifes del transport públic a Barcelona, tant de TMB com de Ferrocarrils de la Generalitat, que es mantindran amb el mateix preu que el 2018. A més, tots els usuaris, a partir de demà 1 de gener, pagaran les tarifes de la primera zona per als desplaçaments entre els 36 municipis que formen l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i també en els 18 que són a la zona tarifària 2. Aquesta mesura s'aplicarà únicament en els trajectes que tinguin origen i destinació dins de l'àrea metropolitana. 

Les destinacions que tindran el mateix preu que un trajecte de la zona 1 són Molins de Rei, Sant Cugat, Cerdanyola del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Cervelló, el Papiol, Castellbisbal, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Corbera de Llobregat, Pallejà, la Palma de Cervelló, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat. 

Renfe

Renfe congela les tarifes de Rodalies però pujarà un 3,5% les tarifes dels trens de mitjana distància i un 7% els trens Avant, els regionals que circulen per les vies de l'AVE. D'altra banda, Renfe introdueix un nou abonament pels serveis Avant, la Targeta Plus 10-45, que permetrà fer 10 viatges en 45 dies en els trajectes del tren Avant de Catalunya i que suposa un 35% d'estalvi respecte a la tarifa base. 

Per contra, les tarifes d'AVE i de llarga distància no pujaran els preus amb el canvi de l'any. 

Peatges

Els peatges de les autopistes amb titularitat de la Generalitat pujaran el 2,2% de mitjana a partir de demà 1 de gener, a diferència de l'1,6%, que van pujar l'any 2018. 

  • Túnel del Cadí, C-16: costarà 12,07 euros a partir de l'1 de gener. 
  • Peatge del tram Sant Cugat-Terrassa, C-16: valdrà 1,44 euros de dilluns a divendres i 2,62 euros els dissabtes i els festius. 
  • Peatge del tram Sant Cugat-Manresa, C-16: valdrà 4,41 euros de dilluns a divendres i 8,01 euros els dissabtes i els festius. 
  • Túnels de Vallvidrera: valdran 4,34 euros en hores punta i 3,68 euros en la resta d'hores. 
  • Túnels del Garraf, C-32: valdran 6,39 euros per als cotxes que utlitizin el telepeatge de dilluns a divendres no festius. 
  • Peatge del tram Sitges-el Vendrell, C-32: costarà 4,41 euros i 3,04 euros per als vehicles lleugers de dilluns a divendres no festius. 
  • Peatge del tram Montgat-Mataró, C-32: oscil·larà entre els 0,35 euros i els 1,42 euros en funció de les sortides de la carretera. 
  • Peatge del tram Mataró-Palafolls, C-32: valdrà 2,35 euros. 
  • Peatge del tram Barcelona-Montmeló, C-33: costarà 1,35 euros. 

Tots els peatges de les autopistes de Ministeri de Foment s'encariran a tot Espanya una mitjana de l'1,67% a partir de l'1 de gener del 2019. Aquest encariment serà l'últim per a l'AP-7 entre Tarragona, València i Alacant, ja que acaba la concessió a finals del desembre del 2019. 

Llum, aigua i gas

El govern espanyol congelarà el 40% de la factura de la llum, però globalment la factura de la llum sí que podria augmentar els preus l'any vinent, ja que la resta de la factura dependrà del mercat de generació elèctrica. 

L'aigua, subministrada a l'àrea metropolitana de Barcelona, no augmentarà els preus als 23 municipis que hi formen part i es mantindrà al mateix preu que el 2018. 

El gas s'abaratirà un 4,6% de mitjana respecte a l'últim trimestre del 2018. Els costos de la TUR1, la tarifa dels que fan servir gas només per cuinar i escalfar aigua, baixaran un 3,8%. Els costos de la TUR2, la tarifa dels que utilitzen la caldera per posar en marxa la calefacció, baixaran a la factura fins a un 4,8%. 

Carburants

El 2018 es tanca amb el preu de benzina més baix des del novembre del 2017. La benzina a Espanya té una tendència a la baixa, però segons les previsions del Banc Mundial, els carburants pujaran un 2,7%, que significaria un augment del cost de l'1,3% tant de la benzina com del gasoil. 

Telefonia

Movistar ja ha confirmat que a partir del 5 de gener del 2019 augmentarà els preus de les seves tarifes. Els serveis de fibra òptica i telefonia fixa pujaran dels 55 euros als 60 al mes. Movistar ADSL, que no inclou la telefonia mòbil, pujarà 3 euros al mes. També s'incrementarà el preu d'alguns plans de fusions, serveis addicionals i trucades internacionals. 

Tot i que encara no se sap, és molt possible que Vodafone, Orange i MásMóvil també augmentin els preus de les seves tarifes el 2019. 

Medicaments

Més de 1.200 medicaments que es poden obtenir en farmàcies baixaran el preu gràcies a l'entrada en vigor de l'Ordre de preus de referència de 2018. Antiinflamatoris, medicaments per a l'artrosi, el glaucoma o la hipertensió arterial s'inclouen entre els que reduiran el preu a partir de demà. 

Habitatge

El preu de l'habitatge continuarà pujant a Espanya entre un 3% i un 4% respecte a aquest any. És un augment més moderat que aquest 2018, que ha sigut del 7%. Pel que fa al mercat del lloguer hi haurà una frenada dels preus, sobretot a les grans ciutats.