L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts una tarifa de taxi amb preu tancat que es podrà contractar únicament a través de les aplicacions de les empreses que presten aquest servei, ha informat l'organisme en un comunicat. Aquesta nova tarifa està basada en la baixada de bandera i estableix un preu per quilòmetre recorregut, que ja integra els factors de temps i distància de les carreres tradicionals amb taxímetre.

L'objectiu és alinear-se amb un dels principals atractius de les companyies de lloguer de vehicles amb conductor (VTC), com Uber o Cabify, així com incentivar les empreses que utilitzin les aplicacions mòbils. "També es vol donar més transparència al sistema tarifari i que l'usuari pugui saber de forma anticipada l'import que pagarà en finalitzar el trajecte", ha assegurat l'AMB.

La tarifa amb preu tancat serà opcional i els usuaris que es decantin per aquesta hauran d'introduir només l'origen i el destí del seu viatge i l'app calcularà el preu per endavant. Segons AMB, aquest sistema entrarà en vigor després que ho ratifiqui la comissió de preus de la Generalitat i transcorreguts quinze dies de la publicació en el Diari Oficial.

D'altra banda, l'organisme metropolità també ha augmentat del 10% fins al 15% el percentatge de taxistes que poden disposar de més d'una llicència, sempre que treballin en un vehicle adaptat per al transport de persones amb mobilitat reduïda i ho facin amb emissora de ràdio o aplicacions mòbils.

Aquesta mesura permetrà que almenys el 5% dels taxis estiguin adaptats a persones amb mobilitat reduïda, tal com estableix la legislació actual.