El trànsit ferroviari entre Ripoll, Puigcerdà i la Tor de Querol està tallat des d'aquest dissabte 30 de juliol i fins a l'1 de setembre a causa de les obres d'adequació i millora del pont sobre el riu Ter a Ripoll (Ripollès). El servei d'aquest tram de la línia R-3 es farà per carretera. Aquesta actuació està inclosa en el pla de millores per transformar Rodalies amb una inversió de gairebé 1,2 milions d'euros.

Amb aquests treballs es vol dotar a l'estructura del pont de la màxima durabilitat a llarg termini, protegint-la de condicions atmosfèriques adverses i reduint les necessitats de manteniment, el que redundarà en la millora de la fiabilitat i disponibilitat de la infraestructura ferroviària. Segons ha informat Adif, aquest projecte és fruit de les inspeccions i anàlisis de l'estat estructural d'aquest viaducte, de 145 metres de longitud, situat entre la sortida de l'estació de Ripoll i el túnel que creua part del nucli urbà en sentit nord.

Servei per carretera

La complexitat de les obres obligarà a interrompre el trànsit de trens entre les estacions de Ripoll i Puigcerdà/la Tor de Querol-Enveig, entre aquest dissabte 30 de juliol i l'1 de setembre. Durant aquest període Renfe reprogramarà la línia R-3 i mentre de l'Hospitalet de Llobregat a Ripoll s'oferirà el servei habitual amb tren, entre Ripoll i Puigcerdà/la Tor de Querol hi haurà un servei alternatiu per carretera