Les línies de rodalies R4 i R12 quedarà tallada entre Terrassa i Manresa de la matinada del 6 de desembre al migdia del diumenge dia 10 de desembre a causa dels treballs per a la renovació dels sistemes de senyalització en el tram entre Sant Vicenç de Castellet-Castellbell i el Vilar-Monistrol-Terrassa Nord. S’ha previst un pla alternatiu de transport en autobús en el tram afectat.

Així, entre l’Hospitalet de Llobregat i Terrassa el servei es farà en tren, i de Terrassa a Manresa hi haurà un servei alternatiu per carretera amb horaris coordinats amb l’arribada i sortida dels trens. De Manresa a Lleida el servei es farà en tren. Es modificaran els horaris de la línia R12 per afavorir el transbordament dels viatgers amb destinació Lleida.

tall R4 R12
Talls a les línies R4 i R12 entre Terrassa i Manresa / Font: Adif

Nou sistema de senyalització

Adif té previst dur a terme des de la matinada del 6 de desembre i fins al migdia del diumenge 10 les operacions, proves de camp i verificacions per posar en servei de les noves instal·lacions de senyalització. En aquest traçat entrarà en funcionament el bloqueig automàtic de via doble, el sistema que permet circular indistintament per qualsevol de les dues vies. També es posarà en marxa el nou enclavament electrònic de l’estació de Castellbell i el Vilar, el dispositiu que gestiona a distància tots els senyals d’un tram ferroviari.

L’actuació, que completa la realitzada en una primera fase entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa, reforçarà, segons assegura Adif, la capacitat de la línia i la seva fiabilitat.  A més, deixa la línia preparada per a la implantació de l’ERTMS 2, convertint-se així en la segona de la xarxa de Rodalies en disposar d’aquest equipament, utilitzat a les línies d’alta velocitat. La inversió global de tota aquesta actuació, inclosa en el pla Transformem Rodalies, és de 90,5 milions d’euros.

Els usuaris afectats per aquest tall del servei poden consultar les modificacions del servei a les pàgines www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es, a les apps Rodalies de Catalunya i Adif, així com en xarxes socials (@rodalies, @infoadif i @renfe).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!