Una taca de gasoil, possiblement procedent d'alguna embarcació, tot i que encara es desconeix l'origen, amenaça les platges de Cadaqués, de manera que s'ha declarat la prealerta del pla Camcat de contaminació d'aigües marines, segons informa Protecció Civil.

Aquesta emergència s'ha activat passades les 15:00 hores i, des d'aleshores, Salvament Marítim treballa en la neteja de la taca, que afecta a l'entrada a la badia d'aquest municipi gironí.

L'Agència Catalana de l'Aigua adverteix que la qualitat de l'aigua de les platges de la zona es pot veure afectada i valora la possibilitat de restringir el bany, tot i que de moment no resulta necessari i, en tot cas, es recomana consultar el color de les banderes indicatives.

L'evolució dels treballs que realitza Salvament Marítim per acabar amb la taca d'hidrocarbur marcarà la situació de la prealerta.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat