El cas d’assassinat de la parella de Susqueda comença a esclarir-se entorn de la figura de Jordi Magentí com a presumpte culpable. L’home sospitava ―amb raó― que la policia havia intervingut el telèfon del seu domicili al número 16 del carrer Font del Canyó del municipi d'Anglès, segons detalla l’informe de diligències prèvies dels Mossos d’Esquadra al qual ha tingut accés El Nacional. Aquestes sospites es fan evidents en una trucada amb el seu fill, on Magentí li diu literalment: “No em telefonis gaire, m’entens?”.

Preocupat pel desenvolupament de la investigació policial, el fill del presumpte homicida truca al seu pare per avisar-lo que els Mossos “sospiten” d’ells, en referència a la menció a la premsa d’un vehicle tot terreny blanc ―el Land Rover que condueix Magentí― captat per les càmeres de videovigilància a la zona quan es va produir l’assassinat.

sumari susqueda pg72

Davant la notícia, la resposta de l'investigat és freda i tallant: “No em telefonis gaire, m’entens?”. Quan el fill fa l’intent de continuar amb la conversa, la reacció és encara més evident: “Escolta’m, el que hauries de fer és no telefonar per aquestes coses, ho entens?”.

sumari susqueda pg73

A criteri dels investigadors del cas, l’actitud i les paraules del presumpte autor dels fets “denoten de manera evident” que aquest intueix la possibilitat de trobar-se “intervingut” i sota vigilància de la policia. Una conversa interceptada just després de la trucada també al domicili de l’investigat confirma les sospites dels agents.

sumari susqueda pg 74

Els interlocutors són Magentí i la seva mare i el diàleg gira entorn de la trucada que acaba de mantenir l’investigat amb el seu fill. El presumpte homicida li explica a la dona que “per si tenim el telèfon intervingut” li acaba de dir al seu fill que no el truqui. La mare li pregunta si això ho ha deixat clar al seu net i l’home respon que “sí, però que ja ha trucat”.