El cas de l'assassinat de Marc Hernández i Paula Mas enceta un nou tràmit judicial de cara al judici amb tribunal popular. Avui l'acusat Jordi Magentí s'ha negat a declarar en la nova citació de tràmit i la seva defensa ha presentat la nova estratègia que seguirà a partir d'ara demanant fins a 34 noves diligències entre les quals hi ha la citació de testimonis i documentació diversa. L'advocat de Magentí vol que s'arxivi el cas, però si la investigació continua, fixa l'atenció ara en les festes rave habituals a la zona de la Rierica del pantà de Susqueda. 

En concret, demana a la Unitat Central de Persones Desaparegudes dels Mossos d'Esquadra que identifiqui les persones que surten en diversos vídeos de festes que es van fer l'agost de l'any passat, just quan van assassinar els dos joves. També demana a la mateixa unitat un informe sobre aquest tipus de festes a la zona del pantà de Susqueda i de Sau entre els anys 2015 i 2017.

La defensa creu que la presència de persones amb antecedents policials en aquest tipus de festes i la possible participació de Marc Hernández en aquestes festes podria tenir alguna vinculació amb l'assassinat. Per això la defensa també demana que es localitzi un dels amics de Marc Hernández que hauria fet amb ell cursos a l'Escola Agrària i forestal de Santa Coloma de Farners perquè comparegui com a testimoni i informi de les possibles sortides, "dins o fora del marc escolar, a la zona de Susqueda durant aquells anys o amb posterioritat". 

L'advocat Benet Salellas demana també el llistat de totes les persones que es trobaven internes o treballant a la comunitat terapèutica de Sant Miquel Maifré de la fundació Font-Picant Catalunya i les visites que van rebre els dies en què se situen els fets, el 24, 25 i 26 d'agost. Aquesta comunitat és un centre del Departament de Justícia i té un programa assistencial per a drogodependents. També es demana als Mossos el llistat de totes les persones que estaven treballant o allotjades a l'establiment de turisme rural Mas els Terrats, a dos quilòmetres d'on van passar els fets, els dies 24, 25 i 26 d'agost i el detall de quines d'elles tenen antecedents policials per delictes violents o contra la salut pública i qui van practicar activitats amb kayak o canoa. A més, vol saber les persones que naveguen habitualment amb piragües vermelles per la zona de la Rierica i del mirador de nom Jos de la zona del Mas Llomà.

Sobre els habitatges de la zona, la defensa demana els permisos d'obres de Mas Llomà. A l'Ajuntament de Susqueda li demana el número d'habitants censats al municipi el 24 d'agost del 2017, les llicències d'activitats i els vehicles matriculats per l'Ajuntament de Susqueda així com el total de finques que paguen l'IBI.

La defensa de Magentí posa el focus en aquests festes, les persones que freqüentaven la zona i en la possibilitat que Marc Hernández hi hagués participat algun cop, hi tingués cap relació o si es va trobar amb altres participants el dia dels fets. 

Els testimonis

La defensa demana 10 testimonis entre els que hi ha la dona de l'acusat i el fill. A més demana que se citi un amic de Paula Mas amb qui va intercanviar-se missatges hores abans de morir, un dels homes que va estar al pantà el dia abans dels fets, un amic de l'acusat amb qui anava a pescar al pantà, l'home que va fer les fotografies de la zona el 24 d'agost en una visita al pantà de Susqueda, un apicultor de la zona i una treballadora de La Parada per on van passar les dues víctimes de camí al pantà de Susqueda. 

També demana la declaració d'un sotsinspector dels Mossos i del sergent cap de la Unitat de Persones desaparegudes de l'Àrea Central d'Investigació. 

Les proves

Entre les proves que demana Benet Salellas, al marge de les que tenen a veure amb les raves, hi ha la informació de les càmeres ubicades al pantà i rodalies o les vies d'accés; de les antenes de telefonia mòbil; la informació sobre la trucada de veu que fa Paula Mas a la seva bústia de veu el 26 d'agost a dos quarts de set de la tarda; els ordinadors i mòbils de les víctimes. 

La defensa també vol un informe dels metges forenses amb l'estudi de l'historial mèdic, psicològic i psiquiàtric de Magentí amb les patologies mentals en el moment dels fets i en l'actualitat, que s'extreguin mostres d'ADN dels indicis que es van trobar al lloc dels fets i les gravacions de totes les càmeres de la comissaria on van portar l'acusat després de la seva detenció el 26 de febrer.