Els Bombers de la Generalitat reprendràn la recerca dels dos excursionistes perduts a Meranges demà a primera hora. Dotacions dels Bombers de la Generalitat, amb la col·laboració dels bombers francesos, busquen un home i una dona que es van perdre dissabte a la zona de Meranges, a la Cerdanya. No han pogut contactar per mòbil amb la parella desapareguda des d’ahir a la tarda. 

L'home, de 57 anys, i la dona, de 43, són veïns de Sabadell i van trucar al telèfon d'emergències dissabte a la tarda quan baixaven del Puigpedrós cap al refugi de Malniu perquè s'havien desorientat per culpa de la boira. En aquell moment van informar que anaven amb roba d'abric, menjar i aigua.

Els bombers van activar dissabte diverses dotacions, també dels GRAE, i els han estat buscant durant tota la nit fins que han aturat la recerca aquesta matinada per les males condicions meteorològiques.

Al matí, però, han reactivat les tasques de rescat. A la zona s'hi han desplaçat tres patrulles de Mossos d'Esquadra -dos de la Unitat d'Intervenció de Muntanya i una altra de Seguretat Ciutadana- i vuit dotacions de Bombers. També s'han activat dues dotacions dels GRAE.

Tot i que aquest matí les condicions meteorològiques han dificultat la recerca, a les quatre de la tarda l'helicòpter dels Bombers s'ha pogut enlairar. Així mateix, també s’hi ha incorporat una unitat del Cos d’Agents Rurals amb dos agents.  

 

Dissabte, els Bombers va trobar sans i estalvis un grup de cinc anglesos que es van perdre a la zona de Font Ferrera, al municipi de la Sénia, al Montsià. En aquest cas, l'alerta la van donar des del refugi quan van veure que el grup, que havia fet una reserva, no arribava.