La Sala Penal del Tribunal Suprem ha confirmat una pena de presó de quatre anys i mig per a l'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato per apropiació indeguda en el cas de les targetes 'black' durant el temps que va estar al capdavant de Caja Madrid.

Finalment, s'ha desestimat el recurs de cassació de l'expresident de Bankia contra la condemna de l'Audiència Nacional, que el va considerar culpable d'un delicte continuat d'apropiació indeguda per despesa opaca amb targetes de crèdit de l'entitat.

El mes de febrer passat, l'Audiència Nacional ja va condemnar els expresidents de Caja Madrid, Miguel Blesa (6 anys) i Rodrigo Rato (4 anys i mig) en ser considerats culpables. Encara que no van ser els únics. El jutge va condemnar també 65 acusats, exconsellers i exdirectius de Caja Madrid i Bankia a penes que oscil·laven entre els tres mesos i els sis anys. Rato i Blesa van tenir condemnes més altes al ser considerats autors del delicte i la resta com a col·laboradors.

El suïcidi de Blesa

Miguel Blesa va ser trobat mort a casa seva el 19 de juliol de 2017. L'autòpsia que se li va practicar a l'expresident de Caja Madrid va confirmar que va ser un suïcidi. Blesa es va disparar al pit amb la seva escopeta de caça.