L'ONG Open Arms necessita finançament per poder seguir salvant vides al Mediterrani. La crisi de refugiats no sembla tenir aturador i fa mesos que les avaries tècniques dels vaixells dificulten la "missió en el mar" tal com han especificat a la seva pàgina web. El motor del vaixell Astral, amb el que s'han salvat més de 6.000 vides, té una avaria i necessiten pagar el cost de tota la reparació. Per això, el grup català Sopa de Cabra oferirà un concert per recaptar fons. Ells mateixos ho han anunciat a través de twitter: "Open Arms necessita la nostra ajuda! Farem un concert molt especial a bord del vaixell Astral".

Sopa de Cabra ofereix un concert exclusiu, només per vint persones. Per poder tenir la possibilitat d'assistir, demanen que tots aquells que vulguin participar en el sorteig facin una donació prèvia a l'ONG. Una vegada fet l'ingrés, rebran un correu de confirmació i, entre tots, se sortejaran deu entrades dobles. La data límit per participar és fins el 3 de març. L'objectiu és arribar als dos milions d'euros i de moment porten pràcticament 500.000. 

El grup liderat per Gerard Quintana ja ha treballat amb Open Arms anteriorment. De fet, l'Astral va ser l'escenari del videoclip 'Farem que surti el sol', un dels singles del seu nou disc 'La gran onada' que es pubicarà aquest divendres. La cançó tracta el drama del Mediterrani i les vides trencades dels qui es juguen la vida al mar.