L'Ajuntament de Sitges i la Comissió de Carnaval han acordat la cancel·lació dels principals actes del Carnaval de 2021, que s'havia de celebrar entre l'11 i el 17 de febrer. La ciutat se suma a les decisions que en els darrers dies ja han pres  altres municipis de la zona, com el de Vilanova i la Geltrú i El Vendrell. Blanes, Lloret de Mar, Tossa i Roses també han anunciat la cancel·lació d'aquestes festes.

En el cas de Sitges no hi haurà, per tant, cap de les rues infantils, ni les rues de la Disbauxa o de l'Extermini i qualsevol altre acte multitudinari. Tampoc hi haurà ni Sa Majestat Carnestoltes ni Reina del Carnaval. L'organització, però, rebutja parlar de cancel·lació i treballa ja en una programació alternativa, bàsicament online, per mantenir viva l'essència de la festa. "Carnaval és vitamina, tant al carrer com a casa", assegura la presidenta de la Comissió de Carnaval, Núria Escarp. La nova programació és encara una incògnita.

A l'espera dels detalls, Escarp assegura que serà una versió del Carnaval tradicional "segur, responsable, divertit, participatiu i ple de disbauxa". Les principals entitats vinculades al Carnaval –Societat Recreativa El Retiro, Casino Prado Suburense, i Independents del Carnaval– estudien també si hi ha algunes activitats en petit format que es puguin desenvolupar a l'interior de les seves respectives seus.

El cas de Vilanova i la Geltrú

 La Federació d'Associacions pel Carnaval de Vilanova i la Geltrú (FAC) descarta també celebrar els actes més tradicionals de la festa durant el proper mes de febrer. Així, veuen inviable tirar endavant actes com la Merengada de Dijous Gras, la rua de l'Arrivo de Sa Majestat Carnestoltes del divendres i les icòniques Comparses amb les batalles de caramels del diumenge. "Tenim claríssim que un Carnaval normal no es podrà fer", lamenten des de la FAC, un cop constatat que la pandèmia no remet. Amb tot, remarquen que suspendre o no la programació no depèn de l'entitat, sinó que la decisió final es prendrà en una reunió que se celebrarà aviat amb la Regidoria de Cultura.

Des de l'entitat organitzadora de la festa a Vilanova lamenten que "la realitat de la pandèmia és incompatible" amb la celebració del Carnaval en el format habitual, ja que cada any s'agrupen milers de persones a bona part dels actes. Per al 2021, la festa està prevista de l'11 al 17 de febrer.

foto 3611530

Imatge: Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2019

Tampoc hi haurà festa a la Costa Brava

 Els Ajuntaments de Blanes, Lloret de Mar i Tossa han decidit suspendre els actes del Carnaval de la Costa Brava Sud 2021. La resolució l'han pres de comú acord els representants dels tres consistoris després de mantenir una reunió telemàtica. Segons remarquen en un comunicat, una de les principals mesures és no promoure la celebració d'actes que signifiquin una acumulació de gent i apunten que la previsió que de cara al proper febrer és que aquesta situació encara no pugui estar controlada al 100%.

Els ajuntaments preveuen celebrar l'any 2022 la 10a edició del Carnaval de la Costa Brava Sud, que continuarà sumant els esforços dels tres municipis de la Selva Marítima, en una experiència valorada molt positivament pels ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa. Els ajuntaments també apunten que la suspensió contribuirà a reduir despeses en un temps en què cal economitzar "més que mai".

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat