Amb una trajectòria de pocs dies, sense saber quants membres té, sense seu i sense web. Malgrat tot això, el sindicat de prostitutes OTRAS ha aconseguit avui acaparar l'atenció de desenes de mitjans de comunicació que, han volgut escoltar-les després que ahir, el govern espanyol anunciés que busca la manera d'anul·lar la creació d'un sindicat que ha estat autoritzat per la Direcció General del Treball i publicat al BOE. De fet, ahir, la ministra de Treball, Migració i Seguretat Social, Magdalena Valerio tenia un disgust més que considerable i vivia "un dels pitjors dies" de la seva vida. "M'han colat un gol per l'escaire" assegurava.

La reacció del govern de Pedro Sánchez ha posat en peu de guerra el sindicat que ja ha demanat la dimissió del president espanyol i del seu govern "per desconèixer que el treball sexual és treball, i que a Espanya la prostitució no és il·legal", ha assegurat la directora general del sindicat, Concha Borrell.

Davant la postura del govern socialista, propera a l'abolició de la prostitució "perquè dificulta la igualtat entre homes i dones", Borrell ha assegurat que es tracta d'un posicionament que amaga "una moralina i un odi visceral cap a les treballadores sexuals". Així mateix ha acusat alguns membres del govern amb "posició acomodada" d'amagar-se rere "una intocable tela de feminisme heterosexual blanc i burgés" i de considerar la prostitució una "atrocitat".

El sindicat OTRAS es pregunta perquè "crea malestar" en un govern "socialista i obrer format per sindicalistes" que les dones i homes treballadors sexuals reivindiquin els seus drets. "El govern de Pedro Sánchez està obrant molt malament i contra dones de classe obrera a les que se suposa que ha de fer costat", ha senyalat una altre de les portaveus, Sabrina Sánchez.

D'altra banda, no entenen les veus que les acusen d'afavorir el proxenetisme. "Un sindicat fa justament tot el contrari", ha assegurat. 

Les prostitutes asseguren que s'han vist obligades a crear el sindicat perquè els seus drets laborals "són una utopia". "Que et contractin, que tinguis una baixa per malaltia o maternitat, que tinguis vacances o una jubilació és impensable"

"No hi entenc de futbol"

La roda de premsa ha estat finalment la lectura d'un comunicat malgrat que davant les queixes dels periodistes han fet algunes declaracions. Sobre les paraules de la ministra Valero assegurant que li havien "marcat un gol per l'escaire" -en referència a que el seu departament havia donat el vist-i-plau als estatuts del sindicat i que això s'havia publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat el 4 d'agost-, Sabrina Sánchez ha asegurat, amb ironia, que "de símils esportius no hi entén".

Les prostitutes tenen previst presentar-se com a sindicat en uns quinze o vint dies. Han assegurat que els esdeveniments s'han precipitat i que encara no tenen ni seu ni saben el nombre de persones que en formen part -és d'àmbit estatal-. "Encara no hem sortit del cony", han manifestat.