El Síndic de Greuges té oberta una actuació d'ofici per les cues que s'han registrat en les últimes setmanes a l'aeroport de Barcelona-El Prat pel nou control de passaports. El síndic, Rafael Ribó, ha explicat a l'ACN que després que es produïssin les primeres aglomeracions, a finals d'abril, va adreçar una queixa oficial a l'administració responsable d'aquest "caos", que ha titllat d'"inadmissible".

"No pot ser que entre uns i altres es reparteixin la responsabilitat sense solucionar el problema. D'una banda, hi ha AENA i, de l'altra, la Policia Nacional, amb una clara infradotació de mitjans personals a l'aeroport", ha denunciat Ribó, que ha demanat respostes amb "la màxima immediatesa" tenint en compte el creixement de passatgers del Prat i la proximitat de les vacances d'estiu.

El síndic ha afirmat que el caos viscut al Prat en les últimes setmanes és "vergonyós" si es té en compte, a més, que és l'únic aeroport que ha registrat aglomeracions d'aquesta magnitud i de forma crònica. Ribó considera que s'ha de "dir prou al govern espanyol perquè es tracti d'aquesta forma un instrument tan important per a la mobilitat i la connectivitat de Catalunya amb el món" com és l'aeroport del Prat. El síndic ha assenyalat que continuaran recercant informació per part de l'administració espanyola i que també recorreran a la Defensora del Poble. 

Les aglomeracions van començar durant el cap de setmana del pont de maig, amb el reforç dels controls a les fronteres en la lluita antiterrorista, amb un canvi normatiu vigent des del 7 d'abril. Després de dies de polèmica, la Policia Nacional va decidir-hi enviar més efectius, però el problema ha tornat aquest diumenge a la nit, quan s'han registrat fins a tres hores de cua.