Sílvia Caballol, esposa de Xavier Novell, trencarà el silenci amb Ricard Ustrell. Serà aquest dissabte al programa Col·lapse de TV3, a partir de les 22.05 hores. En un moment de l'entrevista, Caballol assegura que el seu marit i bisbe emèrit de Solsona no vol que parli de la seva història, però sí que ha deixat una frase: "El nostre amor va néixer com una flor entre les pedres. Contra tot pronòstic, contra tota probabilitat, com aquelles flors que les veus que surten d'allà al mig d'un roc i dius 'Com pot ser?'. Doncs va ser". 

 

Va ser el passat Dilluns de Pasqua quan vam saber que Novell i Caballol es van casar per l'Església, de manera que ja van ser marit i muller "gràcies a la misericòrdia del Sant Pare". Va ser la mateixa escriptora i psicòloga qui ho va compartir a les xarxes socials, amb fotografies de tots dos vestits de casament. "Creia honest, després de tant de temps, que ens acompanyeu, no ocultar-vos que el Xavier i jo, finalment, ens hem pogut casar per l'Església, gràcies a la misericòrdia del Sant Pare que li ha concedit la secularització", va relatar, tot assegurant que va quedar "admirada per la gran qualitat humana i espiritual del papa Francesc".

Caballol i Novell, casats per l'Església

"Ha estat un llarg camí, però hem pogut regularitzar la nostra situació canònica: casar-nos com desitjàvem i poder tornar a rebre la comunió", va afirmar. Així mateix, Caballol va detallar que Novell "continua sent bisbe, però sense poder exercir el ministeri". "Molts hagueren preferit ocultar aquesta informació, però sempre he cregut que si hom està convençut d'allò que fa i sent, cal apostar per la naturalitat, la normalitat, la transparència, anar de cara, sense deixar marge a l'especulació, i caminar sota la llum", va afegir.

L'escriptora va subratllar que no creu que l'amor mereixi "la foscor", així com tampoc ho mereix "l'Església". "Tampoc crec que l'ocultació que va acompanyar la renúncia del meu marit ara fa dos anys i mig fos per a res un encert", va afirmar, aprofitant l'ocasió per llançar un retret. "Perdoneu-me tots aquells que penseu que hauria estat millor mantenir el secret, però no puc continuar obrant com no penso ni sento. Dit això, no puc fer altra cosa que mostrar, un cop més, la bellesa de l'amor", va concloure.

Rebombori per la història de Novell

La història de Novell va causar un gran rebombori, arribant a aparèixer a la premsa internacional el 2021. Si bé ja era conegut per les teràpies de conversió homòfobes, va ser notícia quan va renunciar al càrrec de bisbe de Solsona per haver-se enamorat de Caballol. El novembre del 2021, la parella es va casar per la via civil al jutjat de pau de Súria

Tots dos van registrar la sol·licitud per contraure matrimoni l'octubre del 2021, al Registre Civil de Súria, tal com constata un document signat pel jutge de pau, Jaume Bransuela Alsina. Ara, han aconseguit fer allò que desitjaven i s'han casat per l'Església. Ja només faltava sentir Caballol parlar de tota aquesta història, cosa que farem aquest dissabte.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!