Fa un parell de setmanes, una de les notícies que més va sorprendre a Catalunya era la renúncia al seu càrrec del bisbe de Solsona, Xavier Novell, al·legant motius "estrictament personals". Segons un comunicat fet públic per la diòcesi de Solsona, Novell va prendre la decisió "després d'un període de reflexió, discerniment i oració".

Després de presentar la dimissió davant del Sant Pare i del govern pastoral de la diòcesi de Solsona, Novell posava el punt final després de ser nomenat bisbe d'aquella localitat el novembre de 2010, amb 41 anys, quan es va convertir en el prelat més jove de l'Estat.

xavier novell obispo solsona acn

Xavier Novell, exbisbe de Solsona / ACN

Des que va accedir al seu càrrec, el nom de Novell ha saltat en diferents ocasions a les pàgines dels diaris, i no exclusivament per la seva tasca com a religiós. Novell ha parlat dels presos polítics, i s'ha posicionat en favor del procés. Fins i tot, el desembre del 2018, la diòcesi de Solsona va fer una crida a fer dejunis en suport dels líders independentistes que feien vaga de fam a la presó de Lledoners. Un any abans, el 2017, el bisbe va relacionar l'homosexualitat amb la falta de figura paterna

I ara, després de dir que plegava, tothom es preguntava per quins podien ser els motius que l'haurien empès a fer-ho. Fins ara.

xavier novell tarrega solsona ACN

Xavier Novell, exbisbe de Solsona / ACN

Perquè el serial de l'exbisbe Novell afegeix un nou i curiós capítol. Pel que diuen alguns mitjans com El Mundo, Novell ha deixat la localitat lleidatana per anar cap al Bages, cap a Manresa... per viure amb la seva parella. Perquè Xavier Novell hauria començat una relació amb una dona. Qui? Sílvia Caballol. Nascuda a Súria fa 38 anys, 14 menys que monsenyor, que en té 52.

Divorciada amb dos fills, durant el seu primer matrimoni va viure al Marroc. Psicòloga, també ha fet cursos de sexologia, tècniques antiestrés, ioga, cursos sobre religió catòlica i islàmica. A aquesta capacitat multidisciplinària, cal afegir-hi que és escriptora de novel·les eròtiques com Trilogía amnesia i El infierno en la lujuria de Gabriel i la seva declaració d'intencions inclou afirmacions com “Soy una lectora empedernida de novela romántica y erótica. Me considero una persona creativa, que ama amar y ser amada", mentre l'editorial diu d'ella que és "Una autora dinámica y transgresora que se ha hecho un hueco en el espinoso mundo literario para poner del revés todas nuestras consideraciones morales y éticas”.

silvia caballol

Sílvia Caballol

No només escriu llibres "no aptos para menores de 18 años”, com diu la contraportada d'un dels seus exemplars, sinó que a banda del tema eròtic, la parella de Novell també aborda el satanisme en les seves obres, com es llegeix a El infierno en la lujuria de Gabriel: "El lector será transportado por el mundo penitenciario, la psicopatía, las sectas, el sadismo, la locura, la lujuria y, poco a poco, durante el avance de la historia, también hacia la irrealidad de la inmortalidad y la cruda lucha entre el bien y el mal, entre Dios y Satanás, y entre los Ángeles y los Demonios".

silvia caballol llibre

silvia caballol llibre 2

Veurem si a casa dels Novell-Caballol compartiran lectures a partir d'ara, a banda de compartir la seva vida. Sigui com sigui, el bisbe més controvertit dels darrers anys a Catalunya continua fent parlar. De fet, el portal Religión Digital sosté que "en ambientes clericales de Solsona se habla de una eventual “infestación” (una forma de posesión diabólica) del obispo. Otros curas se inclinan más bien por calificar el caso de su exprelado de un enamoramiento (aunque lo dicen de forma más cruda con el refrán castellano: 'tiran más dos tetas que dos carretas') en plena edad conocida, precisamente, como la del 'diabolus meridianus' (diablo del mediodía)".