La moció presentada per Cs i aprovada a l'Ajuntament d'Esplugues per espanyolitzar els senyals de trànsit comportarà que, en cas que s'infringeixi un senyal que no estigui en castellà, es podrà tombar la multa. Així ho ha avançat l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, a RAC1.

És a dir, qualsevol persona podrà tombar una multa de la guàrdia urbana si ha infringit un senyal de trànsit que no estigui en castellà. "Pot haver una persona que faci l’al·legació de la reclamació en català però per no tenir la inscripció en castellà la pot guanyar perfectament als tribunals, el problema rau en una llei que cal canviar", s'ha justificat, alhora que ha assegurat el següent: "No ens ha quedat més remei que votar a favor de la moció", tot i que "no en tenia cap ganes" de fer-ho.

Els senyals d'Esplugues seran bilingües a partir de l'octubre. Es tracta del primer municipi on s'espanyolitzaran aquests elements de la via pública, una mesura que Ciutadans també ha intentat aplicar a l'Hospitalet de Llobregat. La moció va tenir el suport del PSC i del PP.

Per justificar aquesta nova llei, s'han excusat dient que l'objectiu és obeir la normativa de la llei de Trànsit estatal, que exigeix que els senyals estiguin almenys en la llengua oficial de l'Estat espanyol.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat