Amb l'inici de la fase 0 del pla de desescalada del govern espanyol comencem a veure la llum al final del túnel o, com a mínim, hi comencem a veure una mica més de llum. A més, l'inici de la desescalada s'ha topat amb una pujada de temperatures, cosa que ens ha fet despertar les ganes de pensar en platja o piscina. Però, serà segur anar a la piscina quan s'hi pugui anar? Segons diversos estudis científics publicats, un correcte tractament de l'aigua de la piscina garanteix l'absència del coronavirus. 

Així ho ha explicat l'empresa d'equipament de piscina Fluidra a través d'un White paper, un document en forma de guia. Allà s'hi exposa que gairebé totes les piscines a Espanya, tant les residencials com les esportives, fan servir clor per tractar les aigües, i el principi actiu encarregat de la desinfecció és l'àcid hipoclorós. Precisament per això, i en un moment on hi ha molta incertesa, diversos científics s'han afanyat a afirmar que aquest principi actiu és capaç d'eliminar virus i bacteris resistents, entre ells, els virus de la família SARS-CoV. 

"Encara que ens enfrontem a un virus nou, els estudis indiquen que l'aigua de les piscines serà un entorn segur, sempre que s'apliquin els tractaments de desinfecció adequats", explica el director d'R+D de Fluidra a través d'un comunicat. Per tant, si se segueixen les mesures de protecció adequades, s'eliminarà el virus i també qualsevol risc de contagi. 

Consells per mantenir la piscina lliure de coronavirus

Els experts han facilitat una sèrie de consells per mantenir les piscines netes i lliures de virus i bacteris. 

  • Mantenir el pH entre 7,2 - 7,6 i el clor entre 0,5 – 1 mg/l
  • Mesurar de manera regular aquests paràmetres i ajustar-los si cal
  • Disposar d'un bon sistema hidràulic i de filtració
  • Respectar els nivells d'ocupació màxima
  • Automatitzar la piscina, si és possible
  • Netejar i desinfectar les zones exteriors de la piscina

A més a més, els experts recomanen dutxar-se abans i després de cada bany per tal de mantenir una higiene personal i eliminar els bacteris i virus.  ​  ​