Fede Sardà fa més d'un any que va haver de tancar les portes de Luz de Gas. La crisi del coronavirus va aturar una de les sales més mítiques Barcelona després de 25 anys, però Sardà, amb el seu ímpetu i emprenedoria que el caracteritza, no s'ha deixat vèncer pel virus. Als seus 70 anys, en exclusiva per ElNacional.cat, el director de Luz de Gas ens explica com ha aprofitat el tancament de la sala per crear i impulsar nous projectes.

Una nova beguda veurà aviat la llum: Tisana Spring. "Trobo a faltar treballar i la música en viu, però he fet servir el cap fer sortir una beguda nova al setembre. Serà una tisana, que tothom es pensa que són herbes bullides, però no. És sangria de cava rosat. Faré ampolles petites per a discoteques i més grans per a restaurants", assegura.

De moment, es comercialitzarà a casa nostra i a Europa, però la intenció del director de Luz de Gas és exportar-la més endavant a països com la Xina.

luz de gas fede sarda- laia hiojosa

Més projectes en ment

Però aquesta beguda no és l'únic nou projecte del mitjà dels Sardà. També està en el procés de creació d'un programa televisiu que busca conèixer la infantesa dels famosos del món de l'esport. Ja s'han gravat proves pilot i podria arribar aviat

La lluita per reobrir

Són 26 anys, 12.000 concerts i més 2.500 esdeveniments solidaris, però des que el coronavirus va entrar a les nostres vides les persianes de Luz de Gas estan abaixades. Sardà, tot i el gran endeutament del darrer any, lluita perquè la música en directe torni a sonar i que la sala no tanqui.

El Govern ha decidit aquesta setmana tornar a tancar l'oci nocturn en espais interiors a partir d'aquest cap de setmana i també obligarà a fer un test d'antígens o tenir la pauta completa per poder assistir a esdeveniments amb més de 500 persones. Les activitats tancaran a les 3.

luz de gas oci nocturn discoteca - laia hinojosa

Imatge: La mítica sala Luz de Gas tancada pel coronavirus / Laia Hiojosa

Ara, les previsions per a l'estiu dependran de l'evolució de les dades epidemiològiques, la vacunació entre la població jove i l'arribada de turistes al país. Tot i això, Sardà, que previsiblement reobrirà al setembre, és optimista i confia que la festa "tornarà a ser el que era". A més, reivindica que les sales de festa també són cultura, un sector que durant la pandèmia no s'ha tractat com a tal En aquest sentit, també lluitarà per una altra cosa: que el Barça de Laporta torni a celebrar títols al Luz de Gas.

Imatge principal: Fede Sardà, director de Luz de Gas / Laia Hinojosa