L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentaria i Nutrició (Aecosan) ha alertat avui de la presència d'estramoni en un lot de bledes en conserva, de la marca Ybarra, que ha provocat la intoxicació de dues persones a la Comunitat de Madrid, que evolucionen favorablement.

Segons l'alerta de l'Aecosan, organisme dependent del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, "el producte implicat és Bledes, marca Ybarra, conserva envasada en flascó de vidre, pes net 660 g i pes escorregut 425 g. El nombre de lot que s'està retirant és el 18023".

Els productes han estat fabricats a Navarra i distribuïts a Catalunya, a més del País Valencià, Andalusia, Castella i Lleó i Madrid.

"Es recomana als consumidors que poguessin tenir els productes de les marques anteriorment esmentades a les seves llars, que s'abstinguin de consumir-los", afirma l'Aecosan.

La simptomatologia derivada del consum comporta símptomes com a sequedat de mucoses, marejos, visió borrosa i sudoració, entre d'altres.

Els dos afectats per la intoxicació es troben bé, segons fonts de la conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid, i no han requerit hospitalització.

L'Aecosan indica que ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) de la notificació d'alerta traslladada per la Comunitat Autònoma de Madrid.