El Banc de Sang alerta que els missatges que corren per les xarxes socials alertant de falta de reserves a l'Hospital de Sant Pau són falsos, i assegura que les reserves a tot Catalunya són "normals".

Després que durant els dos últims dies diversos ciutadans hagin compartit a les xarxes socials i les aplicacions de missatgeria instantània un missatge que assegurava que a l'hospital barceloní de Sant Pau no tenien "ni una gota de sang" i fent una crida al grup 0-, el més compatible i menys recurrent entre els ciutadans, el Banc de Sang ha fet una crida a la calma i ha explicat que hi ha prou reserves a tots els hospitals catalans. 

El coordinador de centres territorials del banc, Enric Contreras, ha alertat aquest matí a Rac1 que el missatge és fals, i ha explicat que les reserves de sang són conjuntes del territori, i gestionades del Banc de Sang i Teixits, per la qual cosa no és possible que l'Hospital de Sant Pau no en tingui i altres hospitals de Catalunya, sí. 

Contreras ha explicat que les crides a donar sang les fa l'organisme i no els particulars, com ha passat en aquest cas. També ha recordat que per saber els nivells de sang de Catalunya i, per tant, si en calen més donacions o no, s'ha d'entrar a la pàgina web donarsang.gencat.cat i comprovar l'estat de les reserves. Actualment hi ha reserves per als quatre dies vinents, que es considera un nivell baix. 

El coordinador del banc ha explicat també que després de l'alerta de les xarxes, les donacions van augmentar, i que dissabte, a l'Hospital de Sant Pau es van fer 90 donacions, quan normalment se'n fan unes 25 o 30. Contreras també ha explicat que ara comença l'època més baixa de donacions, que és l'estiu i principalment l'agost, i ha fet una crida a donar sang, però sense alarmar-se per missatges anònims a les xarxes i comprovant les reserves que hi ha cada moment.