El fiscal del cas Palau i actual conseller de Justícia en representació permanent d'Espanya a la UE, Emilio Sánchez Ulled, ha afirmat aquest dimarts que la sentència del cas Palau, feta pública ahir, és "pedagògica, socialment necessària i molt reveladora d'un mecanisme de corrupció política". En declaracions a TV3, Sánchez Ulled ha celebrat el contingut de la resolució perquè el tribunal reconeix que la seva tesi "és correcte i la dona per provada", tot i que ha lamentat que sigui "evident" que no s'ha arribat fins "al fons" per conèixer els responsables de l'espoli .

Per Sánchez Ulled, l'extresorer de CDC, Daniel Osácar, no actuava sol. "El sentit comú apuntava a aquesta direcció però no vaig tenir proves suficients per adreçar-me contra ningú", ha assenyalat el fiscal.

Sobre la pena superior a Gemma Montull, finalment condemnada a quatre i mig de presó, pena superior a la demanada pel fiscal, Sánchez Ulled ha dit que "entra dins la normalitat" ja que "el codi penal no és una calculadora on es pugui prémer un botó i surti la pena exacta" i que en aquest cas el tribunal ha aplicat els seus propis criteris.

D'altra banda, Sánchez Ulled també s'ha referit a la demanda de mesures cautelars per als condemnats i considera que no haurien de regir-se per un component "pedagògic", en aquest cas sinó per altres, com per exemple un risc de fuga.