La ciutat de Barcelona continuarà aïllada de la resta de municipis del voltant tot i passar a partir de dilluns a la fase 1 de la desescalada del coronavirus. La divisió territorial per regions sanitàries que va voler implantar la Conselleria de Salut, es gira en contra de la capital catalana que té regió sanitària pròpia i, que per tant, no permet que la ciutadania es pugui moure més enllà dels seus límits territorials.

Així doncs, pel que fa a la mobilitat no canvia res. A partir de dilluns, un veí de Badalona, ciutat fronterera amb Barcelona, podrà anar a Granollers o Matadepera, però no a la ciutat comtal. És un desequilibri més en la desescalada que fa que tant els tècnics com la mateixa ciutadania, que miren d'entendre què pot fer i què no, s'hi trenquin el cap.

L'Ajuntament de Barcelona ha demanat que s'unifiquin les regions sanitàries i que Barcelona formi part del límit territorial juntament amb el Barcelonès nord i el Barcelonès sud. La decisió és a les mans de Salut, que podria resoldre la situació aquest vespre. Amb tot, fonts properes al comitè de gestió de la crisi veuen poc probable que el departament d'Alba Vergés accedeixi a la petició de l'Ajuntament.

Alba Vergés, ha dit durant la compareixença d'aquesta tarda que es va "dividir país en regions sanitàries hi ha una que es Barcelona ciutat amb tota la seva capacitat assistencial i la seva força, amb el consorci assistencial". Tot i que admet que "hi ha una realitat de mobilitat" també adverteix que no es poden separar les mesures sinó que va tot en un sol bloc. Salut vol valorar tots els riscos abans de decidir res.

Dilluns podrà obrir el comerç minorista sense cita prèvia i les terrasses de bars i restaurants amb totes les restriccions i mesures de prevenció per garantir la distància física i evitar al màxim els contagis. Però, així com els veïns de les ciutats del costat podran anar a un altre municipi, a Barcelona es continua sense poder entrar i sortir si no és per anar a treballar.