Girona, Catalunya Central, Garraf i Alt Penedès. Aquests són els territoris que el Departament de Salut veu preparats per passar a la fase 2 a partir del dilluns 1 de juny. Així ho demanaran en les properes hores al ministeri de Sanitat.

A més de les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central, s'inclou una setmana més les àrees de gestió assistencial del Garraf i la de l’Alt Penedès, que funcionen com a territoris independents de la regió Metropolitana Sud ja que han pogut avançar més ràpid en les fases de desescalada.

D’aquesta manera, aquestes dues regions i aquestes dues àrees de gestió assistencial s’uniran a les altres tres regions que avui mateix s’estrenen a la fase 2: Alt Pirineu i Aran, Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona.

15d39f30 56a9 4fae b473 b537ec30d6a6

Pel que fa a les altres regions sanitàries –Lleida, i Barcelona ciutat, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud unides-, es mantindrien en la fase 1.

Aquesta nova proposta ha estat aprovada aquesta tarda al Procicat i ja ha estat enviada al govern espanyol.

Què decideix el canvi de fase?

L’avançament d’una fase a una altra de qualsevol territori es basa en la conjunció de múltiples factors. D’una banda, es continua constatant que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic –bàsicament, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva-.

D’altra banda, l’impuls donat a l’atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR també contribueix a considerar que és el moment per a fer aquest nou pas de fase.