La consellera de Salut, Alba Vergés, ha exigit aquest divendres a l'ANC les "màximes precaucions" per dur a terme els actes de celebració de la Diada. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha dit que es preveu que l'11 de setembre la incidència de la Covid-19 es mantingui "alta" i per tant "hem de prendre les màximes precaucions, com en tots els àmbits". La consellera ha dit que "una manifestació o una concentració es pot fer, però s'han d'aplicar molt les mesures, no és que no es pugui fer", ha afegit. Ha recordat que les mesures són "distància, mans, mascareta i evitar les aglomeracions". "Veurem com ho tenen muntat, però la idea és aquesta", ha reblat. "Ara que estem en incidència alta, el que és evitable, evitem-ho", ha dit.

En ser preguntada per les manifestacions que prepara l'ANC per la Diada el primer que ha dit la consellera és que "en general cal baixar l'activitat social, aquella activitat que estem veient que genera un 70% dels brots que no són en l'àmbit laboral, sinó en àmbits de més relaxament".

Ha assenyalat que "el dret de manifestació hi és, com el dret de reunió també". "No volem anar en contra de cap dret, simplement estem alertant que en una situació d'epidèmia hem de trobar els equilibris, i per tant el nostre missatge continuarà essent el mateix", ha afegit.

Dimecres la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va explicar que estan preparant 90 punts per manifestar-se el dia 11 de setembre arreu de Catalunya. En una entrevista a Rac1, va garantir que s'hi compliran mesures de seguretat pel coronavirus com la distància entre manifestants i l'ús obligatori de mascaretes i ha descartat dur a terme mobilitzacions massives: "Això no ho farem".

Paluzie va dir que estaven "adaptant" la mobilització de la Diada a les indicacions sanitàries que els trasllada Protecció Civil i va posar en dubte que el Govern pretengui prohibir-la. "Necessitarien l'estat d'alarma per prohibir, perquè el dret de manifestació no el pots prohibir", va recordar.