El Departament de Salut proposa al Ministeri de Sanitat que les regions sanitàries de Girona i la Catalunya Central passin a la fase 3 del desconfinament a partir de dilluns vinent, 15 de juny. La proposta ha estat aprovada aquesta tarda pel PROCICAT i els informes ja s’han enviat al Govern espanyol.

Segons aquesta proposta, la resta de regions es mantindrien en la fase actual durant una setmana més, respectant així el mínim de dues setmanes entre fase i fase. Així doncs, el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran continuarien a la fase 3 mentre que Lleida, Barcelona ciutat i les regions Metropolitana Sud i Nord es mantindrien a la fase 2.

64963311 db6c 4b0a b11e 142dbc76877b

Les àrees de gestió assistencial Penedès i el Garraf, que des d'avui estan integrades un altre cop a la regió Metropolitana Sud per temes de mobilitat, també es quedarien a la fase 2, en el seu cas, per tercera setmana consecutiva. De fet, Salut ja ha anunciat que partir d’ara aquestes dues comarques seguiran el mateix ritme que la ciutat de Barcelona i les Metropolitana Nord i Sud. Fins ara, anaven una fase més avançades.

El canvi d’una fase a una altra de qualsevol territori es basa en la conjunció de múltiples factors. D’una banda, la conselleria assegura que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic –bàsicament, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva-. També destaquen l’impuls donat a l’atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR, que també contribueix a considerar que és el moment per a fer aquest els canvis de fase.

Consulta com evoluciona el nombre de casos a la teva regió

360d1311 4aae 47de b92a 48b3223d8807 pdf