Protecció Civil ha comunicat aquest dilluns, a través d'una piulada, que el Garraf i l'Alt Penedès "han quedat integrades a efectes de mobilitat amb la regió sanitària de Barcelona".

El govern de la Generalitat va decidir que el Garraf i l'Alt Penedès passessin a la fase 2 abans que la resta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. De la mateixa manera, divendres el Govern va anunciar que tot i l'avançament a la fase 2 de la resta de l'àrea metropolitana a partir d'avui dilluns, el Garraf i l'Alt Penedès es mantinguessin aïllades perquè "tenen una evolució epidemiològica diferent".

Ara que les dues comarques tornen a estar integrades al territori de Barcelona i, per tant, en una mateixa regió sanitària, es permet la plena mobilitat

Des d'aquest dilluns, 8 de juny, l'àrea metropolitana de Barcelona i la regió sanitària de Lleida passen a la fase 2 del pla de desescalada. Amb aquest avançament tot el territori de Catalunya ha deixat ja enrere la fase 1, ja que just fa una setmana les comarques gironines, la Catalunya Central i el Garraf i l'Alt Penedès van canviar de fase.

Aquest dilluns, a més, el Camp de Tarragona, l'Alt Pirineu i Aran i les Terres de l'Ebre avancen ja fins a la fase 3, on s'aplica més flexibilització de les restriccions amb l'autorització de trobades de fins a 20 persones o l'augment de la capacitat de terrasses al 75%. A més, en aquesta etapa es retorna les competències a les comunitats, tret de la lliure circulació.