Representants de les institucions catalanes s'han desplaçat aquest divendres a l'estació de França minuts després de l'accident ferroviari d'aquest matí, que ha causat una cinquantena de ferits. 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat del conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha remarcat "la ràpida actuació dels serveis d'emergència". "El primer objectiu era atendre adequadament la gent i considerem que s'ha fet bé", ha valorat el conseller.

Segons ha detallat Rull, l'accident s'ha produït al voltant de les 7.15 h del matí perquè "el tren no s'ha aturat a temps i ha col·lidit amb el topall de final de via". El conseller no ha volgut parlar de les possibles causes de l'accident, però ha assegurat que, en tot cas, "haurà de ser l'operador, RENFE, i el titular de la infraestructura, ADIF, els que hauran de fer una primera hipòtesi de treball".

El balanç de ferits és de 56, 51 dels quals ja han estat traslladats a diversos hospitals de Barcelona. Entre aquests hi ha un ferit greu però "no es tem per la seva vida", segons ha assegurat Rull. El ferit no és el maquinista, que, segons ha assegurat el conseller, està en "estat de xoc".

"L'actuació ha estat exemplar"

El conseller de Salut, Toni Comín, s'ha afegit als agraïments als cossos d'emergències perquè han treballat amb celeritat. "Volem constatar que l'actuació dels diferents cossos ha estat exemplar", ha explicat el portaveu de Salut, que ha destacat que aquesta actuació ràpida ha permès "minimitzar els efectes de l'accident".

Comín ha aparegut en el lloc de l'accident amb el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. "Estem molt satisfets", ha explicat Comín, sobre la coordinació dels diferents cossos que han atès els ferits. "Els felicito per la seva professionalitat", ha comentat el conseller.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha volgut agrair la "rapidíssima actuació" tant dels Mossos d'Esquadra, com els bombers i altres serveis d'emergències. "S'han coordinat molt ràpidament, fet que ha permès atendre a les persones i donar un missatge de tranquil·litat i situació controlada.

Representants de les institucions

Pocs minuts després de l'accident s'ha desplaçat a l'estació de França el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el conseller de l'Interior, Joaquim Forn. Uns instants més tard també ha arribat el president del Govern, Carles Puigdemont, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. 

També s'han desplaçat fins a la infraestructura ferroviària l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, així com també el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller de Salut, Toni Comín.