L'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ha negat aquest dimecres haver comès el blanqueig de capitals pel qual va ser detingut dimarts al costat de quatre persones, i ha assegurat que va guanyar els diners "lícitament".

Així ho ha explicat als periodistes el seu advocat, Pau Molins, després de declarar durant tres hores davant la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Barcelona.

Després d'aquesta declaració, el traslladen a Madrid per passar a disposició de l'Audiència Nacional el dijous, on ha de declarar al costat dels altres tres detinguts –també van detenir la seva dona, Marta Pineda, però va quedar en llibertat amb càrrecs el mateix dimarts, a l'espera que la citi la jutge–.

Pau Molins ha dit que l'interrogatori a Rosell ha anat molt bé i que el seu defensat "es troba perfectament bé i amb ganes d'explicar-se" davant l'Audiència Nacional, que coordina la investigació.

El lletrat assegura que "no hi ha hagut blanqueig de capitals, perquè es tracta de diners obtinguts lícitament", i que el blanqueig implica ingressos procedents d'un delicte o diners obtinguts irregularment, la qual cosa ha negat.

Molins ha afegit que Rosell, abans de presidir el FC Barcelona, ​​tenia una societat de màrqueting esportiu "i cobrava la seva remuneració pels treballs que feia". "És absolutament legal", ha afegit .

Operació Rimet

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional van detenir dimarts cinc persones en l'operació Rimet, encara que després van deixar en llibertat l'esposa de l'expresident blaugrana.

Rosell i les altres tres persones que van seguir detinguts van passar la nit a la caserna de Travessera de Gràcia de Barcelona, ​​després de tot un dia presenciant registres.

En el cas de Rosell, va presenciar gairebé deu hores d'inspecció al seu domicili i després dues entrades més a Barcelona.

En tota l'operació, al llarg de dimarts, es van fer les cinc detencions més nou entrades i registres a Barcelona, ​​Lleida, Girona i Principat d'Andorra; la majoria, despatxos professionals.

S'investiga el suposat blanqueig de capitals a través del cobrament de comissions il·lícites pels drets audiovisuals de la selecció brasilera de futbol per part dels detinguts, als qui l'Audiència Nacional atribueix també el presumpte delicte de pertinença a organització criminal.