La defensa de Rosa Peral, l'exagent de la Guàrdia Urbana de Barcelona condemnada a 25 anys de presó per la mort de la seva parella —el també policia Pedro Rodríguez—, recorrerà la sentència al Tribunal Constitucional. La resolució judicial que la condemna la va dictar l'Audiència de Barcelona i la va ratificar el Tribunal Suprem. Ara només li queda el Tribunal Constitucional. És l'últim capítol judicial del crim de la Guàrdia Urbana.

L'advocada de Peral, Olga Arderiu, sosté en declaracions a l'ACN que no hi ha "cap prova" de la participació de Rosa Peral en la mort de qui era la seva parella en el moment dels fets. Com ja va al·legar en el recurs inadmès pel Suprem al setembre, Arderiu assegura que se li van negar proves i testimonis clau per a la defensa de Peral i que el veredicte va estar mancat de motivació.

L'altre condemnat per la mort de Pedro Rodríguez, el també agent i amant de Rosa Peral quan es va planificar el crim, Albert López, va ser condemnat a 20 anys de presó i la seva defensa també va presentar fa uns dies un recurs al Tribunal Constitucional. La defensa de López basa el seu argumentari en el testimoni de les filles de Peral, que no van poder declarar al judici, però que en seu policial van negar que ell fos a casa en el moment del crim.

Segons la sentència del crim de la Guàrdia Urbana, però, la matinada del 2 de maig del 2017 López i Peral van matar Pedro Rodríguez a casa seva, a Cubelles. Després van utilitzar el telèfon mòbil de la víctima per fingir que continuava viu i van portar l'aparell a prop del domicili de l'exmarit de Peral, amb qui ella mantenia una relació molt conflictiva, per involucrar-lo en el crim. Finalment, els dos condemnats van introduir el cos al maleter del cotxe de la víctima i el van cremar al pantà de Foix.

Un crim despietat i un cas ple d'interrogants

El sumari del cas mostra un entramat de relacions sentimentals i discussions de parella i fins a tres versions diferents de l'acusada Rosa Peral al llarg de la instrucció. I els atestats policials descriuen les contradiccions i els serrells que delaten els dos sospitosos.

És un dels crims més despietats i un dels casos que més ha sacsejat l'opinió pública. Els fets es remunten al 4 de maig del 2017, però no va ser fins dos mesos després que es va aixecar el secret de sumari. Tot i això encara quedaven moltes preguntes per respondre que tant la policia com la jutge esperaven que els dos acusats, Rosa Peral i Alberto López, aclarissin. Esperaven que es desmuntessin mentre eren a la presó i que en algun moment admetessin els fets tal com van ser i confessessin el crim. Però això no va passar. I en el judici encara es van poder veure més contradiccions. El trencaclosques no es va acabar de rematar mai.