La jutgessa de Vilanova que investiga el cas de l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona mort que van trobar carbonitzat dins el maleter del seu cotxe ha aixecat el secret de sumari.

La investigació ha estat secreta des del 4 de maig, quan es va localitzar el cos.

Fins demà els advocats dels dos detinguts, Rosa Peral i Alberto López, parella de la víctima i l'amant d'ella, no tindran accés a tota la documentació.

L'advocat de López, José Luis Bravo, admet que hagués estat molt millor tenir-hi accés abans, però entén que tractant-se d'un cas com aquest és normal que hagi estat 2 mesos sota secret de sumari.

Tot sembla indicar que el mòbil del crim passa per alguna informació que hauria descobert la víctima i que va més enllà d'una infidelitat amorosa. Què amagaven la seva parella i el seu amant? Quin pacte de silenci va descobrir la víctima que va posar en perill la seva vida fins al punt de morir cremat? Preguntes que esperen trobar resposta, ara, amb l'aixecament del sumari.

El mòbil del crim, peça clau

Els indicis porten a pensar que tots dos estarien implicats en la mort de l'agent i que van utilitzar un mètode típic de venjances entre policies utilitzat a l'Amèrica Central, un mètode que utilitzen les màfies

El mòbil sembla poc probable que sigui un crim passional. La víctima hauria descobert alguna cosa més que la seva parella l'enganyava. Algun afer tèrbol, segons fonts policials, que implica terceres persones i que esquitxa en part agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona. 

I en rerefons de tot plegat, el cas de l'Arrabassada on la víctima es va veure implicada per agredir un motorista que no va acabar denunciant l'agent. Un cas que va fer gaire soroll i que finalment es va quedar en no res i que semblava empès a sortir a la llum després dels canvis en la unitat d'Afers Interns de la Guàrdia Urbana.

L'arma del crim

L'arma del crim encara no s'ha localitzat. 

El 20 de juny es va fer la reconstrucció dels fets. I tot apunta que Peral hauria matat la seva parella a cops de destral. 

La reconstrucció a la casa de Rosa Peral va durar aproximadament una hora i mitja. Durant una hora la policia va estar al pati i després van seguir 30 minuts més dins la casa. Durant la reconstrucció es van poder veure les cames d'un maniquí que va servir per recrear els moviments amb la víctima i també es van sentir diversos cops. Com cops de destral. De fet, una de les hipòtesis és que haurien matat Pedro Rodríguez amb una eina d'aquest tipus. 

Dos detinguts

La jutgessa d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú va acordar el passat 16 de maig enviar a la presó els dos agents, Rosa Peral i Alberto López, que van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra acusats de matar l'agent a Vilanova i la Geltrú i posteriorment calcinar el cadàver, ocult al maleter del seu cotxe, en un camí apartat del pantà de Foix.

Els investigadors sospiten que l'agent mort, després de descobrir que la seva parella l'enganyava amb Alberto, els va amenaçar de revelar informació rellevant sobre un procés en el qual tots dos havien estat investigats el 2014, en una causa que va ser arxivada relacionada amb la mort d'un manter que es va precipitar per un penya-segat en fugir d'un dispositiu de la Urbana en el qual tots dos participaven a Montjuïc.

Però la policia no investiga només aquest cas. Sinó que està revisant altres actuacions dels agents empresonats, així com les d'altres membres del cos. Qualsevol denúncia de qualsevol detingut per lesions i on poguessin estar implicats els detinguts es mira amb lupa.