Set cavalls morts durant El Rocío a Huelva. La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament d'Andalusia assegura que han mort set cavalls durant el Rocío, segons informa el Diario de Huelva. 

El salt de reixa, que tindrà lloc aquesta matinada, suposarà el punt i final d'aquesta nova peregrinació. El mateix diari recull que les atencions sanitàries han estat menors aquest any, concretament un 3,2%.

rocio huelva efe

De moment, la Guàrdia Civil ja ha fet el "tancament" de l'aldea de El Rocío als vehicles per la celebració de la Romería 2019. Els actes començaran dilluns a la tarda. 

Aquest servei, que és un dels que té encomanat el cos, acabarà dilluns quan finalitzi la processió de la Verge del Rocío, a les 15:00 hores. Segons recull Público, fins dilluns que ve s'establiran diferents punts de control.

D'aquesta manera, el pla Aldea es prepara i intensifica davant els moments de major concentració de l'operatiu, coincidint amb la presència de totes les filials a El Rocío i la sortida processional de la Verge del Rocío. El dispositiu preveu així riscos i anticipa la resposta davant en emergències. Així ho han informat els responsables del Pla en la reunió del Comitè d'Operacions que ha tingut lloc al Centre de Coordinació Operativa (CECOP) a la Casa de la Cultura.