El multimilionari Richard Branson, fundador i propietari de Virgin, s'ha enlairat avui diumenge amb èxit, convertint-se en el primer vol espacial comercial turístic.

Branson, que ja havia fet una gran fortuna amb la discografia Virgin Records amb grups com els Sex Pistols o els Rolling Stones, va assegurar fa trenta anys en una entrevista que un dia li encantaria viatjar a l'espai, ara ho ha aconseguit.

Brandson, acompanyat de tres treballadors de l'empresa, ha volat fins als 80 quilòmetres d'altitud per aconseguir la sensació de gravetat zero. Ho ha fet amb un avió especial supersònic de la filial de coets que té la seva companyia, Virgin Galactic. Aquesta nau anomenada VSS Unity, quan ha arribat als 15 quilòmetres d'altitud s'ha desenganxat de la nau nodrissa i s'ha posat a velocitat màxima per així assolir la sensació, a causa de la velocitat i l'acceleració, de gravetat zero.

Virgin Galàctic

Nau VSS Unity en l'hangar

Viatges espacials per tothom

Virgin ja ha fet vint-i-una proves, però aquesta missió és l’oficial, ja que ha dut el fundador dins de la nau. La Federal Aviation Administration va actualitzar la llicència d'operador de transport espacial comercial per tal que les companyies puguin vendre bitllets als clients per anar a l'espai. Virgin Galactic va vendre més de 600 passatges per 200.000 dòlars.

L'enlairament i el descens s'ha pogut seguir en directe, on s'ha vist l'aparell des de fora i la tripulació dins. L'eufòria s'ha desfermat dins de la nau un cop l'avió s'ha estabilitzat després de passar la zona de gravetat zero. Branson ha dedicat unes paraules a la seva difunta mare i ha agraït el treball i l'esforç realitzat per tots els components de l'empresa. "És una experiència única en la vida, Enhorabona a tot el que ha participat per crear això", ha dit.

Tripulacio Virgin

Richard Branson (en primer pla a l'esquerra) amb la seva tripulació en ple enlairament

Qui és Branson?

Richard Branson és un multimilionari extravagant que es va comprar una illa del Carib, Necker (Illes Verges Britàniques), per fixar allí la seva residència i pagar menys impostos.

El fundador del grup d'empreses Virgin assegura que la seva intenció amb Virgin Galactic és “obrir l'espai a tothom”, encara que cada bitllet costarà en principi uns 250.000 dòlars, per un vol de tot just hora i mitja en el qual els passatgers podran gaudir d'uns minuts d'ingravitació i de les vistes de la curvatura de la superfície de la Terra.

Imatge principal: Richard Branson - Virgin Galactic