La intervenció de la jove activista sueca Greta Thunberg a la Cimera sobre el Canvi Climàtic a Nova York no va deixar ningú indiferent. La líder del moviment juvenil contra la crisi climàtica va acusar els caps d'estat i de govern de no fer prou esforços per fer front a la crisi climàtica, i els ha avisat que els joves començaran el canvi "tant si els agrada com no".

"Com deveu haver notat, els haters estan més actius que mai. Em persegueixen, em critiquen l'aspecte, la roba, el comportament i les meves diferències", ha explicat a les xarxes socials. "Se'ls acudeixen totes les mentides inimaginables i teories conspiratives". 

"Sembla que travessaran qualsevol línia possible per no parlar del tema, ja que estan desesperats per no parlar sobre el clima i la crisi ecològica", ha exposat, i ha subratllat: "Ser diferent no és una malaltia".

"Honestament, no entenc per què els adults han triat burlar-se i amenaçar adolescents i nens per promoure la ciència, quan podrien fer alguna cosa millor. Suposo que simplement es deuen sentir amenaçats per nosaltres". 

"No perdis el temps prestant-los més atenció", insisteix l'activista. "El món s'està despertant". I remarca: "Arriba el canvi, tant si els agrada com no".

"Ens veiem al carrer aquest divendres", ha destacat.