La circulació ferroviària a la línia regional R15 entre Els Guiamets i Marcà (Priorat) ha quedat restablerta aquest dilluns a les 7:14h després de trobar-se interrompuda des de dijous passat a la tarda a causa del descarrilament d'un tren de mercaderies, segons ha informat Renfe.

Els operaris d'Adif i Renfe han finalitzat els treballs d'encarrilament i retirada dels vagons i de reparació dels danys a les vies i a la catenària. Concretament, sis vagons del tren van sortir de la via. Les tasques dels operaris s'han complicat ja que una part important d'aquestes s'han hagut de realitzar a l'interior d'un túnel. Prop de 30 tècnics d’Adif i Renfe han treballat simultàniament en aquestes tasques.

A més, Adif ha desplaçat maquinària pesada i lleugera de via com retroexcavadores, una pala carregadora, batedora i una perfiladora. Per part de Renfe s’han traslladat dos tren tallers i un camió bivial.


El descarrilament es va produir cap a les sis de la tarda de dijous després que sis vagons d’un tren de mercaderies van sortir de la via entre Els Guiamets i Marçà. Una part dels vagons afectats es trobaven a l'interior del túnel a l'altura de Capçanes. El descarrilament no va causar danys personals. El tren afectat anava buit de càrrega i havia sortit de Samper de Calanda (Teruel) amb arribada prevista al Port de Tarragona.

Durant la interrupció del servei, Renfe ha habilitat un servei alternatiu de 8 autobusos, que ha cobert el trajecte entre Reus i Móra la Nova. Adif i Renfe han obert una investigació per determinar les causes que han provocat aquest descarrilament.